Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’or negre d’Osona

Vic ha acollit aquest dissabte la tercera mostra de la tòfona silvestre d’Osona, organitzada per la Llotja de Vic i emmarcada dins les activitats per promocionar la tòfona negra dels boscos de la comarca promogudes per la mateixa llotja, la UVic, el consell empresarial d’Osona, Osona Cuina i l’associació de tofonaires.

De les ponències destacava la que s’ha dedicat al futur de la tòfona silvestre i on els ponents coincidien a destacar que el futur passa, precisament, pel cultiu, una pràctica que s’està estenent. Entre aquests hi havia el cuiner Nando Jubany que assegura que ell combina la tòfona silvestre d’Osona amb la de cultiu que compra a Terol. El biòleg Marc Morcillo assegura que la tòfona de cultiu ja s’acosta, en qualitat, a la silvestre. L’excés de purins a les terres d’Osona fan que aquesta ara mateix no siguin les millors pel conreu. Jubany ha explicat també com fer una paillote amb tòfona en un showcooking. La Mostra es completava amb un petit mercat on els productors insistien que la temporada es dolenta en quantitat però excel·lent en quantitat.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.