Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’or negre d’Osona

Vic ha acollit aquest dissabte la tercera mostra de la t√≤fona silvestre d’Osona, organitzada per la Llotja de Vic i emmarcada dins les activitats per promocionar la t√≤fona negra dels boscos de la comarca promogudes per la mateixa llotja, la UVic, el consell empresarial d’Osona, Osona Cuina i l’associaci√≥ de tofonaires.

De les pon√®ncies destacava la que s’ha dedicat al futur de la t√≤fona silvestre i on els ponents coincidien a destacar que el futur passa, precisament, pel cultiu, una pr√†ctica que s’est√† estenent. Entre aquests hi havia el cuiner Nando Jubany que assegura que ell combina la t√≤fona silvestre d’Osona amb la de cultiu que compra a Terol. El bi√≤leg Marc Morcillo assegura que la t√≤fona de cultiu ja s’acosta, en qualitat, a la silvestre. L’exc√©s de purins a les terres d’Osona fan que aquesta ara mateix no siguin les millors pel conreu. Jubany ha explicat tamb√© com fer una paillote amb t√≤fona en un showcooking. La Mostra es completava amb un petit mercat on els productors insistien que la temporada es dolenta en quantitat per√≤ excel¬∑lent en quantitat.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.