Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Neix l’Observatorium Gastronòmic

El Gremi d’Hostaleria d’Osona estrena, diumenge i dilluns, un nou format de fira i mercat al recinte firal del Sucre de Vic

Quan fa poc més d’un any va assumir la presidència, el cuiner Fabián Contreras ja va anunciar la voluntat d’imprimir renovada empenta a l’històric Gremi d’Hostaleria d’Osona. La primera materialització es viurà aquest diumenge i dilluns, al recinte del Sucre de Vic, amb la primera edició de l’Observatorium Gastronòmic. Es tracta d’un model de fira i mercat gastronòmics que vol esdevenir punt de trobada per al sector i alhora altaveu dels productes i serveis de què disposa la comarca. La iniciativa, que té el suport de diverses entitats i patrocinadors, està adreçada tant als mateixos professionals (en especial dilluns) com al públic en general (sobretot diumenge).

“És una fórmula diferent”, admetia Contreras durant la roda de premsa de presentació, dimecres, a la Casa de Convalescència de Vic. La proposta inclou tallers, showcookings, degustacions i diferents accions de dinamització. Hi estaran representades directament una trentena d’empreses dels àmbits de la restauració o el turisme gastronòmic de la comarca i algunes comarques veïnes. L’accés al recinte firal és gratuït.

La innovació a la cuina serà un dels fils conductors de la fira i, en aquest sentit, destaca una xerrada que ha organitzat per dilluns la UVic-UCC, un dels partners destacats, a l’entorn de la digitalització de les microempreses del món de la restauració. Des de la UVic, també s’ha programat, per diumenge, un inèdit recorregut cultural per 10 indrets diferents de la ciutat, en què s’aniran combinant històries i textos literaris i gastronòmics amb quatre tastets per degustar productes i preparacions il·lustratives de l’itinerari.

Tant el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, com la regidora de Comerç i Turisme, Maria Carme Bover, es van felicitar de la posada en marxa “d’una nova manera de veure i fomentar la gastronomia” des de la restauració, però també reivindicant els productes de proximitat i el turisme gastronòmic.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.