Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Calculen que un 30% dels visitants de la Festa del Porc i la Cervesa són de fora d’Osona

El certamen ha atret entre divendres i diumenge més de 15.000 visitants.

  • El 9 Nou
  • 25/09/2011 | 22:40

Balanç positiu dels organitzadors de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu. Pendent del recompte final, les dades provisionals de l’Oficina de Promoció Econòmica (OPE) apunten que des de divendres i fins diumenge han passat pel recinte més de 15.000 visitants, dels quals 1.300 han participat en alguna de les activitats gastronòmiques guiades que s’hi han programat. Segons les primeres estimacions, un 30% dels visitants han estat persones de fora de la comarca que s’han acostat a la fira atrets pel porc i la cervesa.

Núria Macià, directora de l’OPE, creu que la festa va trobant el seu camí. “Aquest any hem aconseguit implicació i complicitats de més entitats i col·lectius”, assegurava Macià, que considera que l’únic però en aquesta edició ha estat en la pluja que va fer acte de presència el dissabte al matí. Aquest fet va fer que visitants de fora que havien de participar en la Festa Descobrir s’ho “repensessin”.

Una de les claus d’aquestes fires al carrer en ple mes de setembre és la temperatura. Aquest ha estat un setembre relativament càlid. Això va fer que a la zona del passeig del Ter, on es feia per segon cop la fira a causa de les obres de la plaça Fra Bernadí, s’hi pogués veure força gent amb màniga curta. La temperatura agradable convidava a visitar els diferents estands de degustació de cerveses artesanes, emergents a Catalunya durant els darrers anys. Una de les activitats que com cada any va concentrar més públic va ser la matança i la rostida del porc que realitzen els comerciants del Mercat Municipal.

L’Aula del Gust va registrar ple en la majoria de les sessions, amb uns tastos que s’han anat popularitzant en els darrers anys. Entre d’altres s’hi va fer un tast guiat de cerveses daneses o una degustació que combinava cervesa artesana i embotit tradicional. També es va presentar a la fira el col·lectiu Osona Terra, que agrupa diferents artesans alimentaris de la comarca. Els restaurants El Morter, Torres Petit i S’Olivera van ser els protagonistes del Racó Gormand, on van oferir plats com la sopa de tardor amb pilotilles i bolets, l’amanida de bolets a la farigola o els canelons de poma amb botifarra de la perola.
Més enllà de la gastronomia, la festa també va tenir activitats lúdiques. Entre elles, una concorreguda desfilada de moda i burlesque organitzada pels comerciants del MAB. Els protagonistes musicals van ser Txarango, que van actuar divendres, i els tarragonins Bongo Botrako, que ho van fer dissabte.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.