Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Capital de les herbes

Vilanova de Sau va viure aquest diumenge una lluïda 25a edició de la seva pionera Fira d’Herbes Remeieres

  • El 9 Nou
  • 07/06/2016 | 12:46
  • 0

“Si tenim el sol assegurat tenim la gent assegurada”, deixava anar amb satisfacció Joan Riera, alcalde de Vilanova de Sau, diumenge al vespre, moments després de donar per tancada una lluïda edició de la Fira d’Herbes Remeieres. I és que aquesta no era una edició més de la fira; era la del 25è aniversari. “I poder arribar als 25 anys i tenir-la consolidada crec que és molt important”, sentenciava l’alcalde, conscient que, per un dia, Vilanova es converteix en la capital herbolària de Catalunya.

I això que el matí no es va aixecar del tot serè. Amb tot, la boira i la humitat de primera hora no va dissuadir la trentena de persones que van seguir la ja tradicional ruta botànica, a càrrec d’Evarist March. Un altre dels moments especials va ser poder tornar a veure ballar el Gegant de Sau, amb els seus imponents 5,6 metres d’alçada i 110 quilos, una envergadura que ha dificultat poder-lo treure més sovint. En aquesta ocasió va estar acompanyat pels gegants de Sant Hipòlit, Manlleu i Tavertet, que van quedar petits al seu costat.

A més dels tradicionals concursos de rams i truites, aquest any es va incorporar un nou format per mirar de trobar i identificar 25 espècies locals. El que en va trobar més va arribar a les 23, a només dues de l’exigent objectiu. Enguany, el títol d’Herbolari d’Honor en lloc d’atorgar-se a una persona física es va concedir a l’espai ‘On Road’ del programa El suplement, de Catalunya Ràdio, que va emetre en directe des del cor de la fira. En paraules d’Esteve Camps, un dels divulgadors de la fira, aquest guardó es volia fer extensiu també a tots els mitjans de comunicació, locals i nacionals, per la feina de difusió en aquests 25 anys.
Entre les curiositats d’aquesta edició també destaca que l’Herbolari de Sau, que enguany compleix 20 anys, va proposar una fórmula per fer una cervesa especial per aquest 25è aniversari, en què els principals components fossin el fonoll i la regalèssia. Fermí Cueva, de Barret Cerveses, es va encarregar de produir-la i es mostrava molt satisfet del resultat obtingut amb aquesta combinació inèdita i exclusiva per aquesta diada. El programa es va tancar a mitja tarda amb un taller per cuinar amb cervesa. Un immillorable bon regust per tancar l’aniversari.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.