Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Casa Riera Ordeix recull a París un doble Coq d’Or pel seu fuet i llonganissa de Vic

El prestigiós guardó, que el 2006 va recollir Casa Sendra, l’emet ‘Le Guide des Gourmands’

  • El 9 Nou
  • 26/09/2014 | 13:59
  • 0

Dos dels quatre productes emblemàtics que elabora Casa Riera Ordeix, el Fuet de Vic i la Llonganissa de Vic, acaben de rebre tota una credencial d’excel·lència. La reconeguda guia francesa Le Guide des Gourmands els ha concedit sengles premis Coq d’Or com a millors productes gastronòmics de l’any, al costat de 12 elaboradors més d’arreu d’Europa. Chapeau.

L’actual gerent de l’empresa, Joaquim Comella Riera, sisena generació d’aquesta nissaga vigatana de llonganissaires, va ser l’encarregat de recollir el doble guardó a París. Ho va fer de mans d’Elisabeth de Meurville, principal responsable d’aquesta publicació gastronòmica, considerada un referent mundial a l’hora de dirimir la qualitat de productes gastronòmics que s’elaboren al continent europeu.

Des de la mateixa revista qualifiquen d’“una joia” la clàssica Llonganissa de Vic de Riera Ordeix, sense desmerèixer dos productes més marca de la casa: “La Llonganissa Trufada sedueix els aficionats i el Fuet de Vic no deixa ningú indiferent”, remarquen. “Aquestes divines i autèntiques llonganisses de Vic són fabricades des de fa molts anys per aquesta família amb viandes de porc rigorosament seleccionades”, descriuen. Al mateix temps, recorden que la ciutat de Vic –“una vella capital de l’especialitat”– esdevé el referent “més selecte per als autèntics amants de la llonganissa”.

Joaquim Comella va agrair de tot cor els afalacs: “És un gran prestigi per a la nostra empresa rebre aquest reconeixement tan important i ens esperona a seguir treballant per posicionar la Llonganissa de Vic als millors aparadors del món”, va destacar durant la gala.

Preservar l’essència de la llonganissa de Vic ha estat, de fet, el fil conductor de les sis generacions de la família que han comandat aquesta empresa fundada per Josep Riera i Font l’any 1852. La selecció dels millors ingredients, l’assecatge natural –als mateixos assecadors de fusta instal·lats fa 162 anys– i el coneixement transmès de generació en generació han permès dotar els seus productes d’un buquet marca de la casa, que els ha permès de ser presents en alguns dels millors establiments gastronòmics del món.

Es dóna la circumstància que una altra llonganissa elaborada a Vic, en aquest cas la de Casa Sendra, ja va ser mereixedora d’aquest mateix guardó l’any 2006. El va recollir l’aleshores propietari, Pau Arboix, que va tancar la fàbrica el maig passat i que aquest estiu ha venut la marca a Embotits Can Duran.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.