EdiciĂł Osona i RipollĂšs

Tria la teva ediciĂł predeterminada

EdiciĂł VallĂšs Oriental

CelĂ­acs a la pastisseria

Bona acollida del primer forn i pastisseria que només elabora productes sense gluten, a Vic.

  • El 9 Nou
  • 28/04/2014 | 16:44
  • 0

Fa uns dies, una nena va entrar a comprar un crusant de xocolata i, desprĂ©s de fer-hi una queixalada, a dins la botiga mateix, va deixar un esglai de felicitat. No era per menys. En la seva curta vida no havia tastat mai un producte de brioixeria del dia, i menys tan exquisit. La nena Ă©s celĂ­aca i, des d’aquell dia, ha redescobert tot un mĂłn de dolçor a DelĂ­cies Sense Gluten, un establiment situat al nĂșmero 46 del carrer de Gurb. És, possiblement, el primer i Ășnic forn i pastisseria exclusivament per a celĂ­acs que hi ha a Vic i comarca.

La imatge d’aquesta nena il·lustra la bona acollida que estĂ  rebent aquest comerç des que va obrir les portes, el passat 3 de març. “Estem molt contents”, es feliciten els propietaris. De fet, la idea de muntar aquest negoci va sorgir “grĂ cies a la crisi, que a vegades t’obre els ulls”, deixa anar Ignasi Herrero, que acumula mĂ©s de 30 anys d’experiĂšncia com a forner.

Actualment es comercialitzen molts productes sense gluten, que es poden comprar tant en botigues especialitzades com als mateixos supermercats d’arreu de la comarca. El que no Ă©s habitual Ă©s trobar “productes de pastisseria del dia, perquĂš la majoria sĂłn envasats”, destaca Herrero. L’establiment el porta juntament amb la seva dona, la manlleuenca Fina Cornet, i un seu fill tambĂ© els estĂ  donant un cop de mĂ  dins de l’obrador. Cap d’ells no Ă©s celĂ­ac. En canvi, els estĂ  resultant d’allĂČ mĂ©s plaent “poder contribuir que aquesta gent tingui una dieta una mica mĂ©s normal”, apunta Cornet. I Ă©s que “se’ls ha obert tot un mĂłn”, diuen.

El forn ofereix tota mena de pans, de gustos i de motlle, coques, pizzes o brioixeria, des de magdalenes i bescuits fins a pastes seques i salades. Fins i tot elaboren els tradicionals pans de pessic de Vic; evidentment, sense gluten. De fet, “la fĂłrmula original ja en portava molt poc, de gluten”, recorda Herrero, que malgrat les tres dĂšcades d’ofici ha hagut d’adaptar la manera de treballar dins de l’obrador perquĂš “el procĂ©s Ă©s totalment diferent”. Tot i que els celĂ­acs sĂłn els seus clients principals, tambĂ© atenen puntualment algunes persones que han descobert els beneficis d’evitar o de reduir el consum habitual d’aquesta proteĂŻna, el gluten, que es troba en la llavor de molts cereals. Precisament, per abordar aquesta temĂ tica han programat, per al proper dissabte 3 de maig, una primera xerrada a cĂ rrec de la terrassenca Marta Reixach, que es farĂ  al mateix establiment.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notĂ­cies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes grĂ cies.