Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Celíacs a la pastisseria

Bona acollida del primer forn i pastisseria que només elabora productes sense gluten, a Vic.

  • El 9 Nou
  • 28/04/2014 | 16:44
  • 0

Fa uns dies, una nena va entrar a comprar un crusant de xocolata i, després de fer-hi una queixalada, a dins la botiga mateix, va deixar un esglai de felicitat. No era per menys. En la seva curta vida no havia tastat mai un producte de brioixeria del dia, i menys tan exquisit. La nena és celíaca i, des d’aquell dia, ha redescobert tot un món de dolçor a Delícies Sense Gluten, un establiment situat al número 46 del carrer de Gurb. És, possiblement, el primer i únic forn i pastisseria exclusivament per a celíacs que hi ha a Vic i comarca.

La imatge d’aquesta nena il·lustra la bona acollida que està rebent aquest comerç des que va obrir les portes, el passat 3 de març. “Estem molt contents”, es feliciten els propietaris. De fet, la idea de muntar aquest negoci va sorgir “gràcies a la crisi, que a vegades t’obre els ulls”, deixa anar Ignasi Herrero, que acumula més de 30 anys d’experiència com a forner.

Actualment es comercialitzen molts productes sense gluten, que es poden comprar tant en botigues especialitzades com als mateixos supermercats d’arreu de la comarca. El que no és habitual és trobar “productes de pastisseria del dia, perquè la majoria són envasats”, destaca Herrero. L’establiment el porta juntament amb la seva dona, la manlleuenca Fina Cornet, i un seu fill també els està donant un cop de mà dins de l’obrador. Cap d’ells no és celíac. En canvi, els està resultant d’allò més plaent “poder contribuir que aquesta gent tingui una dieta una mica més normal”, apunta Cornet. I és que “se’ls ha obert tot un món”, diuen.

El forn ofereix tota mena de pans, de gustos i de motlle, coques, pizzes o brioixeria, des de magdalenes i bescuits fins a pastes seques i salades. Fins i tot elaboren els tradicionals pans de pessic de Vic; evidentment, sense gluten. De fet, “la fórmula original ja en portava molt poc, de gluten”, recorda Herrero, que malgrat les tres dècades d’ofici ha hagut d’adaptar la manera de treballar dins de l’obrador perquè “el procés és totalment diferent”. Tot i que els celíacs són els seus clients principals, també atenen puntualment algunes persones que han descobert els beneficis d’evitar o de reduir el consum habitual d’aquesta proteïna, el gluten, que es troba en la llavor de molts cereals. Precisament, per abordar aquesta temàtica han programat, per al proper dissabte 3 de maig, una primera xerrada a càrrec de la terrassenca Marta Reixach, que es farà al mateix establiment.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.