EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Cine Club Vic recupera la versió original del clàssic de Visconti ‘El Gatopardo’

El film es passa en col•laboració amb el curs “Cinc Històries de Cinema” de la Universitat d’Estiu de Vic impartit pel crític cinematogràfic Àlex Gorina.
La projecció començarà de forma excepcional a les 9 del vespre, una hora abans de l’horari habitual, i serà presentada pel mateix Gorina.


El 9 Nou
15/06/2010

NOTA DE PREMSA DE CINE CLUB VIC

El príncep Fabrizio di Salina veu com el seu poder a les terres de Sicília perilla per la sublevació de Garibaldi. El seu nebot Tancredo s’unirà a les tropes revolucionàries per poder conservar els privilegis de la noblesa. Sota el lema «s’ha de canviar tot perquè res no canviï», prínceps però també l’església catòlica, s’adapten a Garibaldi, als Borbons i finalment a Amadeo de Saboya.

Luchino Visconti va traslladar a la gran pantalla l’any 1963 el fascinant retrat històric de la novel•la de Giuseppe Tomasi di Lampedusa, on s’explica l’adaptació al nous temps dels nobles i la irrupció de la burgesia. L’italià va comptar amb un repertori de luxe entre els quals destaquen els noms de Burt Lancaster, Claudia Cardinale o Alain Delon, entre d’altres.

“El Gatopardo” està considerada una de les obres essencials del cinema europeu dels anys 60 i un dels treballs més destacats de Luhino Visconti. El director va cuidar fins al més petit detall l’ambientació històrica i filmà amb extrema elegància la vida dels nobles, les converses del príncep amb diferents personatges i l’espectacular escena bèl•lica. El resultat és una obra mestra indiscutible, guardonada amb diferents premis, entre ells la Palma d’Or de Cannes, i el millor paper de Burt Lancaster.

Però la història que narra també ha transcendit en el món de les ciències polítiques, on l’art de “canviar tot perquè res no canviï” es coneix com el “gatopardisme” o “lampedusianisme”.

El film de Visconti és un dels que s’estudiaran en el curs “Cinc Històries de Cinema” impartit pel crític cinematogràfic Àlex Gorina del 14 al 18 de juny dins la programació de la Universitat d’Estiu de Vic. El curs fa una aproximació a la història del cinema basada en l’estudi i la contextualització d’alguns films crucials en l’evolució del cinema.

Cine Club Vic l’ha programat en col•laboració amb aquest curs i la sessió comptarà amb la presència d’Àlex Gorina, que s’encarregarà d’introduir la pel•lícula.

El llargmetratge ha estat distribuït en diverses versions i la que es podrà veure dimarts al Cinema Nou és la original, de 205 minuts. Com a conseqüència de la durada del film, la projecció començarà de forma excepcional a les 9 del vespre.

Luchino Visconti va néixer el 1906 a Milà i de ben jove –abans dels 30 anys- ja es va interessar pel cinema. Durant el Front Popular a França va conèixer Jean Renoir, de qui va ser ajudant de direcció. Va debutar a la direcció amb “Ossessione”, adaptació d’”El carter sempre truca dues vegades”. Visconti va formar part de la resistència i va estar a punt de ser afusellat pels nazis. Desprès de la guerra va iniciar una fructífera carrera alternant muntatges teatrals i d’òpera amb films com “Rocco y sus hermanos”, “La caída de los dioses” o “Muerte en Venecia”.Va morir el 17 de març de 1976 a Roma.

Dades d’interès

-La sessió tindrà lloc dimarts 15 de juny a les 21.00 hores al Cinema Nou.

-Preu de l’entrada general 4 euros.

-Socis gratuït.

Per més informació www.cineclubvic.com o al telèfon 93 886 20 27.”

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 878 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't