Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Comença el tercer curs de cuina intel·ligent per a estudiants inexperts a la UVic

L’imparteix Isidre Vila i aquest any està dedicat a la cuina amb forn i microones.

  • El 9 Nou
  • 05/03/2010 | 8:00
  • 0

Puré de patates amb reducció de poma, conill amb herbes i cansalada i crema de maduixes amb mató. O bé una paella de verdures, costelles de porc amb salsa agredolça i coca de pasta de full. No són els plats que es podrien escollir en qualsevol restaurant de la comarca, sinó els que es podria preparar un estudiant universitari, a casa, fent un bon ús del microones i el forn.

Aquests són els dos menús que dimecres es van preparar en el marc de la tercera edició del curs de Cuina intel·ligent per a estudiants inexperts, que s’ha desplegat en tres sessions de dues hores cadascuna. “Crec que la majoria d’estudiants universitaris mengen bastant malament”, reconeixia abans de començar Isidre Vila, el professor i cuiner encarregat d’impartir el curs. Molts universitaris “tiren de tòpic” amb menús fonamentats en “arròs bullit, macarrons o pollastre”.

Segons Vila, “amb quatre eines bàsiques podrien millorar moltíssim la seva alimentació”. Dues d’aquestes eines “infrautilitzades” són el microones i el forn. En saber treure profit d’aquests dos electrodomèstics se centrava aquesta tercera edició del curs. I és que el forn, per exemple, “serveix per alguna cosa més que per guardar-hi les paelles”, ironitzava Vila.

També els microones, “cada dia més vàlids en pisos petits”, poden donar “molt de joc” de cara a preparar una cuina ràpida, “però també sana, en contra del que pensa molta gent”. L’objectiu del curs és oferir als estudiants tot un ventall de receptes fàcils, “partint de productes del supermercat”, de cara a preparar una cuina ràpida, econòmica i saludable.

“Ho provaré, però crec que de moment haurà de continuar cuinant la meva mare. Tinc massa poc temps als migdies”, reconeixia una de les alumnes del curs, Cristina Maireles, que viu a casa. “Fa una mica de respecte això de posar-te a la cuina”, afegia un seu company de Manresa, Ricard Gómiz, que no deixava de prendre nota.

Amb aquesta iniciativa, la UVic vol oferir una formació “global” als estudiants de cara a fomentar “bons hàbits alimentaris entre els joves”. Aquest any, per la coincidència en època d’exàmens, la inscripció al curs ha estat sensiblement inferior a la de les edicions anteriors.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.