EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Comença una campanya arqueològica al recinte del Temple Romà per aprofundir en l’estudi del mur del Palau dels Montcada

L’estructura del mur, construït fa més de 1.000 anys, no perilla però l’Ajuntament ha encarregat a la Diputació un estudi per ampliar coneixements sobre el seu estat de conservació, ja que fa molts anys que no s’hi actua.

El 9 Nou
05/04/2013

El mur es va construir fa més de 1.000 anys. No té cap coberta que el protegeixi i les inclemències meteorològiques li han passat factura. La seva estructura no perilla però l’Ajuntament ha encarregat a la Diputació un estudi per ampliar coneixements sobre el seu estat de conservació, ja que fa molts anys que no s’hi actua.

El conjunt és propietat del Patronat d’Estudis Osonencs des que es va fer la descoberta del temple l’any 1880, quan el castell i el mateix temple van deixar de servir com a presó. La voluntat del president de l’entitat, Antoni Ylla-Català, és aprofitar aquests treballs per adequar els accessos i fer més accessibles els dos monuments.

Els treballs al conjunt monumental s’allargaran un mes i tindran un cost de 45.000 euros, que aportarà íntegrament la Diputació. Fins ara, el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local d’aquest ens ja ha realitzat l’estudi historiogràfic, cartogràfic i planimètric de totes les actuacions que han tingut lloc al temple i al seu entorn des de finals del segle dinou fins l’any 2000, per plasmar en un sol document totes les dades que han aportat els estudis anteriors.

També s’ha fet un estudi d’història urbana centrat en l’illa de cases on estan situats el temple, el castell, l’església de la Pietat i les cases que donen als carrers Pare Xifré i Cardona, les quals tenen una antiguitat de dos i tres segles. Una altra de les vies d’estudi se centra en la recerca de l’antiga torre comtal de Vic del segle onze, que segons les primeres hipòtesis es trobaria a la capella fonda de la Pietat.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 858 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't