Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Conservant les estrelles

Can Jubany, Fonda Xesc i Fonda Sala conservaran les distincions a la guia Michelin del 2017 que es va presentar aquest dimecres

La Fonda Sala d’Olost, Can Jubany de Calldetenes i la Fonda Xesc de Gombrèn mantenen l’estrella Michelin en la guia 2017 que es va presentar aquest dimecres al vespre en un acte al Mas Marroch a Vilablareix (Girona).

Cap dels tres restaurants d’Osona i el Ripollès han pogut sumar la segona i s’han quedat amb una en la propera edició de la Guia Michelín que ha consagrat al xef Martin Berasategui donant-li una tercera estrella al seu restaurant Lasarte de Barcelona.

Les tres estrelles osonenques i ripolleses ja són un clàssic. Dels tres actuals, el primer a aconseguir-la va ser la Fonda Sala d’Olost. Sota la direcció de Toni Sala la va aconseguir l’any 1992 i l’ha conservat des de llavors. 25 anys després, la fonda del centre d’Olost seguirà amb una distinció especial a la Guia Michelin del 2017. La Fonda Sala segueix sent la fonda del poble, amb un menú a preus populars pels dies de cada dia, un menú de fonda.

El segon restaurant en aconseguir la distinció va ser el de Nandu Jubany. Can Jubany, a Calldetenes, va aconseguir l’estrella el 1998, només tres anys després que Nandu Jubany i Anna Orte el posessin en marxa. Des de llavors, Jubany ha estat sempre molt a prop d’aconseguir una segona distinció però mai li ha arribat. Ni tant sols després de la gran reforma integral que van fer al restaurant l’any 2010 van aconseguir canviar les coses. Fruit d’aquest desengany continuat, Jubany ja ha explicat en més d’una ocasió que les estrelles ja no són la seva obsessió i que centra els seus esforços en els infinits negocis que té en marxa amb restaurants a Osona: El Serrat del Figaró a Taradell, el Mas d’Osor a Viladrau i l’Hotel Mas Albareda a Sant Julià; Barcelona amb el Petit Comité; Andorra amb l’Origen; Singapur amb la trilogia de Foc, Foc Sentosa i Pim Pam Foc i recentment a Formentera amb un restaurant de tapes i arrossos, Can Carlitos.

El darrer d’aquests tres restaurants a rebre l’estrella va ser la Fonda Xesc de Gombrèn. Comandada pel xef Francesc Rovira i la cap de sala Meritxell Vilalta, el restaurant del Ripollès va rebre l’estrella Michelin l’any 2009. Ubicat al centre del poble i amb unes vistes privilegiades de les muntanyes de la comarca, la Fonda Xesc no ha canviat per l’estrella ni tampoc n’ha fet ostentació. Rovira, que es va formar al costat del desaparegut Santi Santamaria a Can Fabes, va agafar la direcció de la Fonda Xesc l’any 2000.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.