Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Conservant les estrelles

Can Jubany, Fonda Xesc i Fonda Sala conservaran les distincions a la guia Michelin del 2017 que es va presentar aquest dimecres

La Fonda Sala d’Olost, Can Jubany de Calldetenes i la Fonda Xesc de Gombr√®n mantenen l’estrella Michelin en la guia 2017 que es va¬†presentar aquest dimecres al vespre en un acte al Mas Marroch a Vilablareix (Girona).

Cap dels tres restaurants d’Osona i el Ripoll√®s han pogut sumar la segona i s’han quedat amb una en la propera edici√≥ de la Guia Michel√≠n que ha consagrat al xef Martin Berasategui donant-li una tercera estrella al seu restaurant Lasarte de Barcelona.

Les tres estrelles osonenques i ripolleses ja s√≥n un cl√†ssic. Dels tres actuals, el primer a aconseguir-la va ser la Fonda Sala d’Olost. Sota la direcci√≥ de Toni Sala la va aconseguir l’any 1992 i l’ha conservat des de llavors. 25 anys despr√©s, la fonda del centre d’Olost seguir√† amb una distinci√≥ especial a la Guia Michelin del 2017. La Fonda Sala segueix sent la fonda del poble, amb un men√ļ a preus populars pels dies de cada dia, un men√ļ de fonda.

El segon restaurant en aconseguir la distinci√≥ va ser el de Nandu Jubany. Can Jubany, a Calldetenes, va aconseguir l’estrella el 1998, nom√©s tres anys despr√©s que Nandu Jubany i Anna Orte el posessin en marxa. Des de llavors, Jubany ha estat sempre molt a prop d’aconseguir una segona distinci√≥ per√≤ mai li ha arribat. Ni tant sols despr√©s de la gran reforma integral que van fer al restaurant l’any 2010 van aconseguir canviar les coses. Fruit d’aquest desengany continuat, Jubany ja ha explicat en m√©s d’una ocasi√≥ que les estrelles ja no s√≥n la seva obsessi√≥ i que centra els seus esfor√ßos en els infinits¬†negocis que t√© en marxa amb restaurants a Osona: El Serrat del Figar√≥ a Taradell, el Mas d’Osor a Viladrau i l’Hotel Mas Albareda a Sant Juli√†; Barcelona amb el Petit Comit√©; Andorra amb l’Origen; Singapur amb la trilogia de Foc, Foc Sentosa i Pim Pam Foc i recentment a Formentera amb un restaurant¬†de tapes i arrossos, Can Carlitos.

El darrer d’aquests tres restaurants a rebre l’estrella va ser la Fonda Xesc de Gombr√®n. Comandada pel xef Francesc Rovira i la cap de sala Meritxell Vilalta, el restaurant del Ripoll√®s va rebre l’estrella Michelin l’any 2009. Ubicat al centre del poble i amb unes vistes privilegiades de les muntanyes de la comarca, la Fonda Xesc no ha canviat per l’estrella ni tampoc n’ha fet ostentaci√≥. Rovira, que es va formar al costat del desaparegut Santi Santamaria a Can Fabes, va agafar la direcci√≥ de la Fonda Xesc l’any¬†2000.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.