EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Conveni entre el Museu Episcopal de Vic i la Diputació de Barcelona

El Museu Episcopal de Vic i la Diputació han signat el seu primer conveni de col·laboració. En aquest primer any, l’aportació econòmica de la Diputació serà per a l’exposició temporal ‘El viatge a l’edat mitjana’, un projecte entre el museu vigatà i tres equipaments més de França, Itàlia i Alemanya.

El 9 Nou
25/03/2015

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el president de la Junta de Govern del Museu Episcopal i bisbe de Vic, Romà Casanova, arribaven aquest dimarts a l’equipament per signar el primer conveni de col·laboració entre les dues institucions. L’aportació inicial de l’ens provincial es destinarà a l’exposició “El viatge a l’edat mitjana”. La mostra, que es podrà veure al Museu Episcopal a finals d’any, és una coproducció entre l’equipament vigatà, el Museu Nacional de l’Edat Mitjana de París, el Museu de Bargello, a Florència, i el Museu Schnütgen de Colònia.

El president de la Diputació, Salvador Esteve, destacava que l’exposició “El viatge a l’edat mitjana” representa també un retorn als orígens de Catalunya i d’Europa, lligats al cristianisme. “El viatge a l’edat mitjana”, s’instal·larà a la sala d’exposicions temporals del Museu Episcopal durant la tardor i l’hivern, es dividirà en tres àmbits. Es titulen “El viatge en l’imaginari del cristianisme medieval”, “Desplaçaments, mitjans i perills” i “Viatges i viatgers a l’Edat Mitjana”. La mostra es completarà amb l’edició d’un catàleg.

Nota de premsa del Museu Episcopal de Vic

La Diputació de Barcelona i el Museu Episcopal de Vic signen un conveni de col·laboració

El president de la Diputació, Salvador Esteve, i el president del Museu Episcopal de Vic, Mons. Romà Casanova, l’han signat aquest dimarts

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i el president de la Junta de Govern del Museu Episcopal de Vic i bisbe de Vic, Romà Casanova, han signat avui un conveni marc de col·laboració entre les dues institucions perquè la corporació col·labori amb el museu per tal d’engegar projectes que li permetin potenciar la seva activitat.

El bisbe de Vic i màxim responsable del MEV, Mons. Romà Casanova, ha obert l’acte agraint la col·laboració de la Diputació per “ajudar a posar en valor” el museu. El bisbe ha destacat la necessitat de valorar l’art medieval com una manera de mostrar una societat amb “una gran riquesa interior” com es demostra en aquest important fons d’art cristià. El president de la Diputació, Salvador Esteve, diu que el conveni arriba després de “quedar parat” de què fins a l’actualitat no existís un acord de col·laboració amb un museu de la talla del MEV. En aquest sentit s’ha felicitat de que aquest primer acord serveixi per produir una exposició que permeti “explicar al món” la mobilitat en l’Edat mitjana.

Aquest primer conveni signat aquest dimarts servirà per la producció de la nova exposició temporal del museu “El viatge a l’Edat Mitjana”, que serà una coproducció del Museu Episcopal de Vic amb el Museu National du Moyen Àge de Paris (França), el Museu de Bargello de Florència (Itàlia) i el Museu Schnütgen de Colònia (Alemanya).

La mostra, que rebrà una subvenció directa de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona, ocuparà la sala d’exposicions temporal del museu entre la tardor-hivern de 2015-2016.

L’exposició es presentarà en 3 àmbits: “El viatge en l’imaginari del cristianisme medieval”, “Desplaçaments, mitjans i perills” i “Viatges i viatgers a l’Edat Mitjana”. La mostra es completarà amb l’edició d’un catàleg que reunirà una sèrie d’articles introductoris encomanats a especialistes de renom internacional i que aplegarà en apartats temàtics el llistat de les obres exposades.

Museu Episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic és un dels museus d’art de referència de Catalunya. Conserva una de les millors col·leccions d’art medieval del món amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l’art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. Aquest fons, de valor excepcional, s’exhibeix en un edifici contemporani situat al costat de la Catedral, en ple centre històric de Vic.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't