EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

CorCia reviu l’aiguat de 1940 en un nou muntatge al Museu del Ter

Aquest divendres s’estrena ‘L’aiguat’ que es representarà els divendres i els dissabtes fins al 8 d’agost.

El 9 Nou
03/07/2015

Part de la sala d’exposicions temporals del Museu del Ter es torna a convertir en un petit teatre des d’aquest divendres i fins al proper 8 d’agost per unir una vegada més la difusió del patrimoni amb el llenguatge dramàtic. Es tracta de l’estrena de L’aiguat, una producció del mateix museu i CorCia Teatre, que culmina una trilogia que es va iniciar amb l’espectacle Ànimes de batan i al qual va seguir El meu barri.

En aquesta ocasió, segons el director del muntatge, Joan Roura, han volgut omplir el buit que els quedava “entre la Guerra Civil i la postguerra, un racó fosc de la nostra història”, coincidint amb la commemoració dels 75 anys de l’aiguat que va patir Manlleu i altres municipis del voltant. Així, quatre actors, Jordi Arqués, Marta Parramon, Anna Busanya i el mateix Roura, recrearan situacions que van tenir lloc la nit del 17 al 18 d’octubre de 1940. Es posaran a la pell d’una família que intenta sobreviure les penúries de la postguerra quan és sorpresa per l’aiguat devastador, encara que també “obre una escletxa a l’esperança”.

L’espectacle es basa en històries reals que s’han extret de la “recuperació de testimonis” a partir de desenes d’entrevistes sobre els fets que formen part d’un treball de recerca que es fa en el marc dels 75 anys i part del qual es podrà veure després de l’estiu a través d’una exposició, explicava dimarts en roda de premsa el director del Museu del Ter, Carles Garcia. Va afegir que “no es pot entendre Manlleu sense l’aiguat” ja que va fer que es construís “tot un barri nou”, el de Gràcia, que “potser no s’hauria fet mai o s’hauria construït en un altre lloc”. L’espectacle es farà cada divendres i cada dissabte a les 9 del vespre, un fet que segons l’alcalde, Àlex Garrido, “ens beneficia molt” com a ciutat.

Paral·lelament, aquesta vegada al teatre s’hi afegeix una col·laboració de Manlleu On, que formen sis restaurants, que oferirà una copa de cava als assistents. També, segons el portaveu del col·lectiu, Jacint Solé, “sumem” i les persones que vagin al teatre podran completar la nit amb un sopar més econòmic en un dels establiments –El Russinyol, El Manlleuet, Torres Petit, Can Faluga, El Morter i Sambucus– que han fet menús especials per a l’ocasió.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't