Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Cuina osonenca a la rulot

L’empresa de càtering de Manlleu El Graeller Rialler posa en marxa L’Osonenca, una caravana itinerant per servir plats més elaborats, propis de la comarca, en tota mena de celebracions.

  • El 9 Nou
  • 12/02/2015 | 22:20

L’Osonenca. Així es diu la nova aposta que ha fet l’empresa de càtering de Manlleu El Graeller Rialler. No es tracta d’una nova cuinera en plantilla ni tampoc una flamant carta de postres, és ni més ni menys que una rulot Moncayo del 1981.
La caravana en qüestió abandona els càmpings i emprèn una nova etapa: ser una cuina mòbil que portarà arreu la gastronomia osonenca; d’aquí el nom. A més, ho farà amb una imatge totalment renovada perquè l’equip de cuiners, encapçalats per Josep Coronas, l’han reformat de dalt a baix donant-li un estil vintage, que tant de moda està últimament.

El que no canvia és el tarannà tan característic d’El Graeller Rialler com és fugir dels àpats convencionals. Si fins ara oferia arrossades populars, calçotades, mongetades o botifarrades, ara afegeix al carro un reguitzell de plats més elaborats. “La idea principal és fer un bon assortiment de tapes amb productes d’Osona i fer conèixer a tothom la riquesa de la nostra comarca. Els plats que aniran sortint de la Moncayo són més acurats, més delicatessen, perquè ens entenguem”, explica Josep Coronas. Així doncs, entre les propostes culinàries que ofereix L’Osonenca hi ha l’entrepà emboirat fet amb una fusió de costella de porc, formatges, ous de guatlla, cansalada virada i pa d’Osona o el cornet porcí amb costella banyada amb salsa riallera i guspires de xocolata negra. A més de morro de porc amb mel, patates del bufet i croquetes de llonganissa, formatges i de bull blanc i negre. La voluntat del cuiner és començar a rodar amb aquests plats i anar ampliant la carta de mica en mica, “guiant-nos pel que demana la gent i el que ens poden oferir els productors que ens serveixen els ingredients”.

L’Osonenca, que s’incorpora a la flota de les vistoses furgonetes que té l’empresa, “està encarada a aquell públic que vol fer un dinar diferent o un berenar-sopar original al seu jardí, per exemple. Serveix per a trobades de colles, comunions o casaments”. Al mateix temps, la rulot també servirà per donar a conèixer les “exquisiteses de la cuina osonenca arreu del territori, serà un rotllo molt we love Osona”.

Aquesta és la darrera novetat d’El Graeller Rialler però Coronas, embriagat d’il·lusió i fent esforços per no desvetllar res abans d’hora, confessa que l’empresa farà un pas endavant aquest mateix any. De moment caldrà esperar, mentre gasten els pneumàtics de L’Osonenca.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.