Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Cuinant el paisatge

Ignasi Camps, del restaurant Ca l’Ignasi de Cantonigròs, se suma al ‘club’ dels restaurants amb el distintiu Km0 que promou l’associació internacional Slow Food.

  • El 9 Nou
  • 16/03/2014 | 22:48
  • 0

Ca l’Ignasi, de Cantoni, que regenta el xef Ignasi Camps, s’ha incorporat al selecte grup de 46 restaurants de tot Catalunya –actualment és l’únic d’Osona i el Ripollès– que lluen el distintiu Km0, que atorga l’associació d’àmbit mundial Slow Food. Un segell que valida la seva aposta per la cuina de proximitat i de qualitat. En aquest cas, des del Collsacabra.

“És la idea de posar el paisatge al plat”, sentencia Ignasi Camps parafrasejant Josep Pla, que deia que la cuina “és el paisatge posat a la cassola”. De fet, quan dilluns va recollir el distintiu, en un acte al Palau Robert de Barcelona, el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, ja el va presentar com un dels “històrics” en la projecció de la filosofia slow food. “Fa anys que ho practico”, admet el mateix Camps, convençut que els cuiners tenen un paper “clau”, juntament amb els productors, en la defensa dels productes de proximitat. “Som els que podem garantir que productes com la patata del bufet, la mongeta del Collsacabra o el cigró d’Oristà podran sobreviure”, exemplifica.

En aquesta línia, “la unió del camp i el cuiner és estratègica”, destacava dilluns a Barcelona l’italià Carlo Petrini, fundador del moviment Slow Food Internacional, que va presidir l’acte. “Hem de poder tenir el pagès content perquè, al capdavall, entre tots plegats estem beneficiant l’economia local”, corrobora el cuiner de Cantoni.
Slow Food és una associació d’àmbit mundial nascuda a Itàlia el 1986. Fa uns anys, es va crear un distintiu específic per als restaurants, el de Km0. Actualment a Catalunya en formen part 46 establiments, dels quals un a Osona, Ca l’Ignasi, i només quatre a tota la Catalunya Central. “Intentaré ser un pal de paller perquè a Osona hi ha molt potencial i, de fet, és una filosofia que ja practiquen molts restaurants de la comarca”, sentencia Camps, conscient que fins ara a l’àrea d’Osona, el Ripollès i la Garrotxa, el moviment slow food “ens l’hem mirat una mica de lluny”.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.