EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El gran ensenya al petit

Orís consolida l’Aula d’Estudi com a espai de trobada entre infants i joves.

El 9 Nou
01/02/2013

Amb la idea d’incidir en “els aspectes diaris dels infants i joves com els deures de classe, els dubtes i reforçar el contingut escolar”, com va explicar l’alcalde d’Orís, Arnau Basco, al municipi es va posar en funcionament, al setembre, l’Aula d’Estudi. Després d’un trimestre, l’espai funciona amb 17 infants i joves, 12 de Primària i 5 de Secundària. Inicialment, el servei, que compta amb “un educador que fa l’acompanyament i el suport”, es donava de dilluns a dijous de 5 a 2/4 de 7 de la tarda, però es va decidir ampliar-lo mitja hora. L’educador “fa un acompanyament més enllà dels deures”, ja que també pot “detectar conductes que no van bé” i a més es fa una tasca coordinada amb l’escola, a banda que s’incideix en la lectura.
Un altre dels objectius del consistori per a la iniciativa és crear “un punt de trobada entre infants i joves d’Orís per a la “cohesió”, un espai “més informal que l’escola” on es barregin diferents edats.

Basco comenta que “aquest era un dèficit que teníem”, ja que al municipi no hi ha escola i per fer Primària van a Sant Vicenç i per Secundària a Torelló. D’aquesta manera, entre els joves i els infants es coneixen i “el gran pot ensenyar al petit”, un aspecte “molt enriquidor en un municipi de les nostres característiques”, amb diversos nuclis i sense escola. L’alcalde assegura que els infants i joves que hi assisteixen “s’ho passen bé i aprenen altres coses”. A més, poden escollir els dies que hi van, de manera que són una mitjana de “sis o set” tret dels dijous, que és el dia amb més assistents i s’arriba a la desena.

Basco comenta que crear aquest servei era “una de les prioritats de la legislatura” i ha aprofitat que amb l’ampliació de l’ajuntament ara “teníem espai” per poder-ho fer. D’aquests tres primers mesos “n’estem molt contents”, ja que es manté l’assistència del primer dia. De fet, ja abans d’engegar-lo es va parlar amb els pares per detectar les “necessitats reals” dels assistents i crear l’espai per donar-hi resposta.

Fins ara des del consistori en no tenir centres educatius “no havíem fet res en temes d’ensenyament”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 409 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't