EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El món del violoncel se cita a Vic

El VicCelloFestival acull durant quatre dies 300 alumnes i 100 professors de tot el món, amb 9 concerts oberts al públic. Després del concert, aquest divendres, de Pau Codina, aquest dissabte és el torn del mestre Gary Hoffman.

El 9 Nou
01/03/2014

Els catalans Lluís Claret i Arnau Tomàs, l’americà Gary Hoffman, la portuguesa Maria de Macedo, la majoria de professors de violoncel de grau superior de Catalunya i pedagogs del mètode Suzuki de renom mundial com Akira Nakajima i Carey Beth Hockett (EUA), Anja Maja (Finlàndia), Chantal Darietto (França) o Penny Heath (Gran Bretanya). Seran alguns dels professors i formadors de professors de violoncel que aquests dies coincidiran a Vic amb motiu del VicCelloFestival.cat, festival que durant quatre dies convertirà la ciutat en el melic mundial del violoncel.

“Arribar aquí és un somni fet realitat”, expressava diumenge Eulàlia Subirà, directora i alma mater del festival, durant la inauguració de l’exposició dedicada a Pau Casals, al Temple Romà.

De fet, la iniciativa no s’entendria sense la seva figura. Subirà, professora de l’Escola de Música de Manlleu des de fa gairebé 25 anys, ha esdevingut un referent, dins i fora de Catalunya, en l’aprenentatge del violoncel a través del mètode Suzuki.

Aquest festival representa, d’alguna manera, la cirereta a tota aquesta trajectòria treballant, des de l’Escola de Música de Manlleu, per “compartir i aprendre” a través de la música.

I què millor per compartir i aprendre que aplegant 300 alumnes i un centenar de professors de violoncel al voltant d’aquesta “eina formativa” que vol ser el VicCelloFestival. “El món de la pedagogia musical no s’atura, i si som molts els professors que compartim el procés, més podran avançar els nostres alumnes”, va remarcar Subirà, convençuda que l’experiència esdevindrà “molt enriquidora”.

La intensa activitat pedagògica es desplegarà a les instal·lacions de l’Escola de Música de Vic. Però més enllà d’aquest treball de portes endins, el festival ofereix 9 concerts oberts al públic, dos dels quals serviran per tancar el cicle de Grans Concerts d’aquest semestre.

Es tracta dels violoncel·listes Pau Codina, d’arrels osonenques –i un dels grans triomfadors en la votació popular dels Premis Enderrock 2014 en la categoria de clàssica, amb els guardons com a millor nova proposta i millor directe–, i el reconegut intèrpret i pedagog Gary Hoffman, que aquests dies també oferirà master class a alumnes (els finalistes del concurs) i professors.

De la resta de concerts, anomenats pedagògics, destaca la presència del Cor Infantil Amics de La Unió de Granollers (dissabte) o el de clausura, amb les quatre orquestres del VicCelloFestival, on es podran veure tocar des d’infants de 3 anys fins a les joves promeses d’aquest instrument (dilluns).

Per aixoplugar l’organització del festival es va crear, fa uns mesos, Joventuts Musicals d’Osona, entitat que té previst muntar, a partir de la primavera, un cicle “per portar la música en llocs emblemàtics de la comarca”, va avançar el president de l’entitat, el manlleuenc Jordi Domènech.

VicCelloFestival ha estat possible, també, gràcies a un ampli teixit de complicitats públiques i privades, tal com va voler destacar el regidor de Cultura, Joan López, que alhora va expressar la voluntat de Vic d’esdevenir “referent mundial” pel que fa a la “pedagogia amb nous valors”. Violoncel·listes, a l’escenari.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 891 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't