Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El Montanyà reobre l’històric restaurant i reforça l’àrea gastronòmica de l’hotel

El Grup Serhs ha encomanat l’àrea gastronòmica de l’hotel a un nou xef, Juan Andrés Castro, que fins ara havia passat pels fogons de la Fonda Europa de Granollers, el Balneari Blancafort de la Garriga o, els últims anys, en establiments del Grup Caheiro, a Barcelona.

  • El 9 Nou
  • 03/11/2011 | 20:02

La nova línia gastronòmica que vol desplegar el Grup Serhs al complex hoteler d’El Montanyà s’ha encomanat a un nou xef. Es tracta de Juan Andrés Castro, que fins ara havia passat pels fogons de la Fonda Europa de Granollers, el Balneari Blancafort de la Garriga o, els últims anys, en establiments del Grup Caheiro, a Barcelona. La seva mà dreta, com a mestre-sala, serà Jordi Nogués, procedent d’altres restaurants del grup, com el de Vall de Núria.

Castro dirigirà la cuina dels dos restaurants del complex, així com dels àpats de casaments i celebracions. D’una banda hi ha el Restaurant Puigsagordi, ubicat a El Montanyà II, el modern hotel amb spa que es va obrir l’any 2004. Aquest restaurant és el que ha continuat funcionant tots aquests anys, amb un servei de bufet diari. A partir del 13 de novembre, Castro també portarà la cuina de l’històric Restaurant El Montanyà, que feia quatre anys que estava tancat. Aquesta reobertura té un caràcter “simbòlic” per a la nova direcció de l’empresa, ja que va ser aquest restaurant, obert el 1973 per la família Leiro, l’embrió del desplegament del primer hotel del mateix nom, l’any 1992, coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona (El Montanyà va ser subseu de les proves d’hípica).

“Els inicis de tot això van ser la restauració, i és això el que volem potenciar. Tothom recorda El Montanyà per les celebracions i els àpats que hi ha pogut venir a fer de petit”, destaca Carles Balsells, nou director general del complex. A més, l’històric restaurant “està situat a la part més maca del complex, la que té millors vistes i la que la gent recorda de tota la vida”, valora Balsells.

Inicialment, el Restaurant El Montanyà només obrirà diumenges i festius, i es caracteritzarà per un estil de cuina “tradicional, amb productes de la zona”. Al matí se serviran esmorzars “de forquilla” i al migdia, dinars. Paral·lelament s’organitzaran activitats lúdiques i un servei de monitors per a la canalla, de cara a atreure un públic familiar. Si el renovat restaurant “funciona bé”, es plantejaran d’obrir-lo també els dissabtes al vespre.

Balsells defensa la línia de “renovació” que el Grup Serhs està impregnant en aquest històric complex, perquè “tot producte necessita renovar-se per no morir”. Fins ara la gestió la portava directament la propietat dels hotels, la família Leiro d’Aiguafreda. El Grup Serhs, nascut fa 35 anys a Calella com a cooperativa, gestiona actualment 13 equipaments hotelers i aixopluga una vuitantena d’empreses vinculades a la distribució i la restauració per al sector hoteler, convertit en el “primer grup turístic català”, apunta Balsells.

Amb 609 places
El complex d’El Montanyà disposa de 609 places d’allotjament, gràcies a les 240 habitacions i 31 apartaments que té entre els dos hotels. Això representa més d’un terç de l’oferta hotelera que hi ha a tot Osona. En el conjunt de la comarca hi ha poc més de 2.000 places hoteleres, sumant-hi les d’hostals i pensions. A més, la quarantena d’establiments que hi ha a Osona ofereixen una mitjana de 40 habitacions. A més de turistes, El Montanyà acull múltiples esdeveniments de caràcter empresarial.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.