Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El músic Pep Sala obre un espai gastronòmic a Vic

Entre els col·laboradors i assessors més estrets comptarà, per exemple, amb el cuiner de Prats Jordi Noguera o amb l’occità André Bonaure, “el número 1 del món” en coneixement del foie i els patés.

  • El 9 Nou
  • 03/11/2011 | 17:23

A banda de consagrar una vida a la música, Pep Sala també ha anat conreant una de les seves “grans passions”: la bona cuina. Però no des dels fogons, sinó des de la taula: “Em defineixo com un comensal; el millor comensal del món”, ironitza. Aquesta faceta gastronòmica del músic osonenc es visualitzarà, a partir d’ara, a través d’Artencuina, un nou espai gastronòmic que s’ha inaugurat recentment a Vic.

De fet, Artencuina ja va néixer el mes de maig passat, llavors amb caràcter virtual. Es tracta d’una web que la mateixa productora de Pep Sala, Indi Produccions, va posar en marxa amb l’objectiu de donar a conèixer, divulgar i compartir “les nostres experiències positives dins del meravellós món de la gastronomia”. Cinc mesos després, i “encoratjats” per la bona resposta que ha tingut la iniciativa entre amics i professionals del sector, “hem decidit obrir aquest espai gastronòmic”, apunta Sala. El local està situat al número 18 del carrer de Jaume I El Conqueridor.

La intenció és, de mica en mica, anar convertint aquest espai en un punt de trobada “on tinguin cabuda totes les possibilitats que ens ofereix el món de la gastronomia”. Des de xerrades, exposicions, tasts o projeccions de pel·lícules fins a degustacions de nous productes o banquets de petit format. Per ara, però, només s’obre al públic la part de botiga del davant, mentre que la resta “ho anirem muntant de mica en mica”, explica el músic. A la botiga s’hi poden trobar productes “de primeríssima qualitat” de cuines d’arreu del món, especialitats precuinades o productes frescos.

Tot i que “l’alma mater” del projecte és el mateix Pep Sala, la iniciativa la portarà de bracet amb les altres dues persones que integren la seva productora, Neus Ripoll i Ivette Vila. Entre els col·laboradors i assessors més estrets comptarà, per exemple, amb el cuiner de Prats Jordi Noguera o amb l’occità André Bonaure, “el número 1 del món” en coneixement del foie i els patés.

“Si la música i la gastronomia són compatibles? Sempre intento fer coses que em vinguin de gust”, respon el mateix Pep Sala, que insisteix que no pretenen esdevenir “crítics culinaris” sinó només “aportar el nostre testimoni positiu en aquest món de la gastronomia”. Sona bé.

Inauguració entre amics

La inauguració del dia 21 d’octubre es va convertir en un degoteig de vells amics i coneguts que van aprofitar l’ocasió per saludar i conversar entre moltes cares conegudes. Entre elles, el gastrònom Pep Palau, exmembres de Sau com Xarli Oliver, Ramon Altimir, o Quim Benítez Vilaplana, compartien canapès i cava –blanc i rosat– en un ambient distès i festiu.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.