No és la primera vegada que Teatre eSseLa s’acosta a l’obra de Miquel Martí i Pol. Ho havien fet, primer, amb les ‘Històries de la vila de R.’, després amb ‘La fàbrica’ i, finalment, amb ‘El poble’.
Ara la companyia osonenca s’ha proposat donar un nou enfocament a aquest últim muntatge. Els textos de Miquel Martí i Pol, que en la primera versió del muntatge ja es barrejaven amb els paisatges sonors creats per Jordi Salvans, es combinen ara amb un tast de vins.
Aquesta “fusió de dues arts, teatre i gastronomia”, tal com expliquen des de la companyia, es podrà veure aquest divendres i dissabte a la Cabana del Castell de Montesquiu, en representacions que començaran cada dia a 2/4 de 9 del vespre.
Cacu Prat i Pep Tines són, a més d’autors de la dramatització, els actors que interpreten els textos de Martí i Pol. A l’escenari, a més de Carles Salvans en l’apartat sonor, els acompanyarà l’enòleg Albert Costa.
Ell serà l’encarregat d’introduir cada part del muntatge amb el tast d’un vi. ‘El poble (de Miquel Martí i Pol) entre copes’ s’estructura en quatre parts que segueixen les estacions de l’any. Els vins “fan maridatge amb l’essència de cada estació i els seus poemes”, expliquen els autors.
Mentrestant, projectades en una pantalla al fons, es van veient imatges relatives a l’essència de cada poema. El públic s’asseurà al voltant de taules, i les copes se les trobarà servides. Després, l’enòleg els indicarà quin vi s’ha de prendre a cada escena i quines són les seves qualitats.
Un d’aquests vins, curiosament, és l’Embruix del celler Vall Llach, amb un nom que s’inspira justament en un poema de Martí i Pol. Teatre eSseLa també ha posat en escena textos de Pere Calders, Quim Monzó i el belga Jean Pierre Dopagne.
{{ comment.text }}