EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El premi Llibreter referma l’èxit de Jordi Puntí amb ‘Maletes perdudes’

L’escriptor manlleuenc va ser premiat en la nova categoria de Literatura Catalana. Actualment s’estan fent traduccions al francès i a l’alemany de l’obra.

El 9 Nou
25/06/2010

L’èxit de públic i crítica que va acompanyar la publicació de ‘Maletes perdudes’ (Ed. Empúries), primera novel·la de Jordi Puntí, s’ha confirmat aquesta setmana amb la concessió del Premi Llibreter a la millor obra publicada en l’àmbit de la literatura catalana.

L’onzena edició del premi, que convoca el Gremi de Llibreters de Catalunya, estrenava una categoria específica destinada a la literatura catalana, de la qual l’escriptor manlleuenc haurà estat el primer guanyador. Comparteix el podi del premi amb la nord-americana Elixabeth Strout, guanyadora del premi d’Altres Literatures per la novel·la ‘Oliver Kitteridge’, i amb el dibuixant taiwanès Jimmy Liao, distingit en la d’Àlbum Il·lustrat per ‘La noche estrellada’.

El guardó es va entregar dimarts al vespre, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, en un acte presidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras. Prèviament, Jordi Puntí havia qualificat com “una sorpresa molt agradable” la concessió del Premi Llibreter, per la seva importància i per qui el concedeix. Puntí sap que les recomanacions d’alguns llibreters van ser decisives per engegar el boca-orella entre els lectors que ha portat a l’èxit de Maletes perdudes: “Els llibreters són els primers lectors, i la seva complicitat és essencial perquè l’autor pugui arribar a més gent”.

Després de sortir simultàniament en català i castellà, ‘Maletes perdudes’ s’està traduint al francès i a l’alemany, i també se n’estan preparant versions en portuguès i en neerlandès. Això suposa, per a Jordi Puntí, la confirmació d’un dels seus objectius: que la història dels cristòfors arribés a ser “una novel·la europea”.

De fet, Europa és el marc geogràfic d’aquesta història, en què quatre fills d’un mateix pare –que porten tots el mateix nom– reconstrueixen la seva pròpia història i la del seu progenitor. Aquest era un camioner que, en els anys del franquisme, va recórrer una Europa on tot ja canviava.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 112 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't