Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El Ripollès ja té coca pròpia

El Ripollès ja té coca pròpia. En l’elaboració hi han participat set forners de la comarca. Per Santa Teresa ja se’n van vendre i van fer curt.

  • El 9 Nou
  • 20/10/2009 | 18:00
  • 0

Té un aspecte rústic consistent. Una textura densa, entre el brioix i el bescuit, ben ensucrada i acabada amb ametlla, i amb un toc d’espècies, que l’acaba de fer especial. Així podríem definir la Coca del Ripollès que l’Associació d’Elaboradors Agroalimentaris de la comarca va presentar en el marc de la Fira de Santa Teresa de Ripoll. Hi han participat set forners i pastissers de diferents pobles i la coca va tenir molt bona acceptació. Se’n van vendre més d’un centenar, i van fer curt.

Ho explicava Enric Salvador, de la Pastisseria Salvat de Sant Joan: “Estem molt contents perquè ha agradat molt, fins i tot n’hem venut a japonesos!”. Salvador deia que la intenció era crear un producte que portés el nom de Ripollès “i que tots l’elaboréssim de la mateixa manera”. Aquesta coca també ha de servir per promocionar la comarca. Salvador, però, deia que hi ha hagut una mica de “desencís” perquè dels 30 forners i pastissers de la comarca només n’hi han participat 7, “i de Ripoll cap”.

Mercè Freixas, de la Pastisseria Sant Jaume de Ribes, és del mateix parer que el seu company. “Valia la pena participar-hi, ja que es fan coses per la comarca i per nosaltres”. Freixas va qualificar la coca de “molt bona i especial, perquè no sembla ben bé coca”.

De fet, van tenir molts admiradors. “És aquesta la nostra coca?”, preguntava una senyora. Una altra en cantava les virtuts: “És boníssima, de veritat! En comprarem segur”. La paradeta oferia tastets de coca, que cada dos per tres s’havien de tornar a omplir perquè desapareixien, acompanyats de ratafia. Per cert, fins i tot l’alcaldessa, Teresa Jordà, en va comprar, potser per celebrar el seu sant.

Entre el grup de pastissers i forners que han participat en l’elaboració i comercialització de la Coca del Ripollès es dóna la particularitat que no n’hi ha cap de la capital, Ripoll. Els que hi participen són Forn Ca la Carme (Campdevànol), Forn Robiró i Pastisseria Sant Jaume (Ribes de Freser), Pastisseria Salvat, Forn Bassaganya i Forn Roma (Sant Joan de les Abadesses), i Forn de Pa Can Xic (Vilallonga de Ter).

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.