A Vic tenen la llonganissa i a Valls, els calçots. Doncs bé, al Ripollès tenen la llangonisseta, que pels que no són de la comarca ho han de llegir com a botifarra.
Els membres de l’Associació de Carnissers i Xarcuters del Ripollès, amb el suport de l’àrea del sector agroalimentari del Consorci Ripollès Desenvolupament, han obtingut el certificat sota la marca de qualitat Producte del Ripollès pels embotits que elaboren als seus obradors de forma artesana, així com també la llangonisseta.
A partir d’aquí han començat una campanya de promoció sobretot enfocada a les xarxes socials i internet.
Des de l’Associació de Carnissers i Xarcuters expliquen que amb aquesta certificació s’ha volgut donar un prestigi de qualitat “i de producte d’excel·lència” a aquests embotits artesans.
La menció especial és, però, per la Llangonisseta del Ripollès, que també portarà un distintiu específic i se la coneixerà perquè els cordills que es lliguen als extrems són de color verd, groc i blanc.
La resta d’embotits són la botifarra blanca, negra, d’ou, de fetge, bufes, bulls, moletes, llangonissa, llangonissa xoriçada, fuet, xoriç, o llom sec, entre d’altres.
Un cop s’ha obtingut el certificat de qualitat s’ha rumiat en la promoció d’aquests productes “perquè volem donar a conèixer les seves característiques arreu”.
L’associació, amb l’ajuda de Ripollès Desenvolupament, ja està promocionant els seus productes amb les eines de divulgació on line de què disposa la comarca, i la llangonisseta del Ripollès ja té la seva pròpia pàgina a Facebook, a Twitter i també es poden trobar al web
També donen la possibilitat de poder tastar els productes, i per aquest motiu cada 15 dies sortejaran un lot d’embotits del Ripollès, de cadascun dels socis, entre els seguidors a les xarxes socials.
La carnisseria Ca la Magda, de Ripoll, serà la primera a estrenar-se, i el guanyador podrà anar a buscar el lot a la carnisseria.
{{ comment.text }}