La Festa del Porc i la Cervesa a Manlleu, que com ja és costum els últims anys tanca la temporada d’actes i festes d’estiu de la capital del Ter, va tenir lloc aquesta setmana. Enguany, la festa presentava més novetats que mai, sobretot dirigides als més joves, ja que era el primer cop que es posava un nou espai per recuperar aquest sector de públic. Aquest any tornaven les atraccions en una nova ubicació, al passeig del Ter, juntament amb una zona de concerts i jocs.
Respecte al nou espai, David Bosch, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, explicava que “ens hem de plantejar si continuarem amb les dues zones, tot i que creiem que ha funcionat bé, hi havia molt flux de la gent que visitava les dues parts”.
Tot i el fort ruixat, la majoria dels actes previstos a la zona gastronòmica pel dissabte es van poder celebrar sota les carpes, com el tast de cervesa, la tradicional rostida de porc o la demostració de cuina de Manel Molera, cuiner del restaurant Torres Petit de Manlleu.
“Em va sorprendre molt positivament la reacció de la gent, que malgrat la pluja es va quedar a la plaça”, explica Pep Coronas, un dels expositors. Fins i tot es va poder realitzar un concert improvisat sota les carpes de la plaça Fra Bernadí.
“No hem notat la crisi, hem tingut un volum de vendes com el d’altres anys”, explicava Coronas, que també elogiava el rumb que està agafant la fira amb les novetats d’aquest any, tot i que “encara falta treballar-ho una mica, sobretot en l’aspecte gastronòmic, i fer-ho encara més professional”.
En total, durant aquest cap de setmana a la zona gastronòmica hi han participat un total de 18 expositors, 7 dels quals eren elaboradors de cervesa artesana.
{{ comment.text }}