Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El torellonenc Miquel Saborit, guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016

Saborit forma part de la tercera generació de forners de l’empresa torellonenca Forn de Pa Saborit SL. Ha creat un nou concepte de forns de pa amb Meskpà i una línia de panettones, Sabors.

El forner torellonenc Miquel Saborit Vilà, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016, que atorga el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Saborit va recollir el premi aquest dilluns a la tarda en un acte al Palau de Pedralbes que va presidir la consellera de Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

La consellera va explicar que “cal premiar l’esforç d’aquells joves que fomenten actuacions innovadores i capdavanteres que esdevindran pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya”.

Miquel Saborit és la tercera generació de forners d’una empresa catalana de Torelló amb 75 anys d’història. Casat, amb dues filles, és l’actual gerent de Forn de Pa Saborit SL amb les dues marques comercials de Meskpà i Sabors. 28 anys d’ofici són els que acumula d’experiència professional a l’empresa familiar, 12 d’ells portant la gerència de l’empresa. El 2007 Miquel condueix a l’empresa a una nova aventura empresarial, tot fent un canvi transformador que permet iniciar una nova fase de creixement basat en un nou concepte d’establiment, amb nous mètodes de producció, una nova visió del servei al client, uns mètodes de gestió adaptats als nous temps i, sobretot, una aposta per la màxima qualitat.

Així, es crea un nou obrador artesà i, paral·lelament, obre la primera botiga amb degustació amb la nova marca comercial Meskpà. Aquesta marca és un nou concepte de negoci que combina la venda tradicional de pa amb la degustació, la pastisseria selecta, la producció artesanal de gelats i orxata i servei de càtering d’alt nivell per a empreses de la comarca d’Osona. Al cap de 2 anys, obre una segona botiga de 200 m2 a Manlleu. Al llarg de la seva trajectòria professional ha anat compaginant l’exercici de l’ofici amb els seus estudis en diverses escoles de fleca i pastisseria, ha participat en fòrums gastronòmics i ha assistit a diverses fires internacionals, entre d’altres.

Durant l’acte també es van donar els diplomes de mestre artesà a Moisès Criballès i M. Teresa Plans, carnissers torellonencs que regenten la carnisseria Plans Criballès al Mercat Municipal.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.