Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Els propietaris de Ca la Manyana obren a Vic un nou concepte de bar gastronòmic

Divicnus és un establiment que respon a un nou concepte de gastrobar. L’han obert els propietaris de Ca la Manyana, en els locals que ocupava l’antic restaurant L’Art de Coch, al carrer Sant Miquel de Vic.

  • El 9 Nou
  • 21/06/2012 | 16:47

Des d’entaular-se per degustar les propostes gastronòmiques marca de la casa fins a compartir amb els amics un bon gintònic. Són les dues cares d’una mateixa moneda, la que ofereix des de fa dues setmanes Divicnus, un establiment que respon a un nou concepte de gastrobar. L’han obert els propietaris de Ca la Manyana, en els locals que ocupava l’antic restaurant L’Art de Coch, al carrer Sant Miquel de Vic.

Ca la Manyana, propietaris del local, ja va regentar L’Art de Coch des que va obrir, l’any 1999, fins al 2005. Després hi van passar dos altres restauradors. En marxar l’últim arrendador, a principis d’aquest any, “vam fer un cop de cap i vam decidir tornar-ho a agafar”, expliquen Silvino González i Mariona Isern. No volien, però, ni retornar a l’anterior model ni repetir l’esquema de restaurant clàssic que representa l’històric local de Sant Julià. “Volíem obrir una nova etapa, adaptada als nous temps”, apunta Silvino González. Una etapa marcada per un nou concepte, el de bar gastronòmic, “molt de moda a Barcelona, per exemple”, que aplega la doble proposta de restaurant i de bar de copes. El primer indicatiu d’aquesta doble proposta és l’horari. Obriran de les 10 del matí “fins a la nit”; de dilluns a dissabte.

Pel que fa al restaurant, s’hi podrà degustar “la nostra cuina de tota la vida, però una mica més desenfadada”. En lloc dels plats convencionals plantegen un model de “platets”, que permet al client “poder tastar més propostes, a un preu més controlat”. En aquesta línia, ofereixen un menú estàndard de migdies, a 14 euros, i l’anomenat gastromenú, tant als migdies com als vespres, una mica més complet. L’objectiu ha estat presentar una carta “prou extensa” però basada, sobretot, “en el producte de qualitat i la preparació al moment”.

Com a bar, han prioritzat una extensa carta de cerveses “d’arreu del món”; i per la beguda de moda, els gintònics, que elaborarà Oriol Sans, “tot un expert”, que també ha assumit les funcions de cap de sala.

El local s’ha redecorat de dalt a baix per donar-li un aire “sobri i elegant, però també confortable”. Com a “valor afegit” recuperen, com a espai d’ús “puntual”, la terrassa exterior. González i Isern admeten que actualment a Vic hi ha molta oferta del sector de la restauració, “però això és bo, vol dir que a la ciutat i la comarca hi ha vida”. Com la vida que ara enceta el nou Divicnus.

Mariona Isern i Silvino González han posat al capdavant del Divicnus “un equip molt jove i amb ganes de fer coses noves”. Una joventut que es complementa amb l’experiència que ells han acumulat a l’històric restaurant de Sant Julià, que és alhora un dels dos únics hostals centenaris de la comarca. Experiència i joventut es donaran la mà en aquesta nova proposta complementària a la de Ca la Manyana, i plantejada “per disfrutar-hi”, asseguren els propietaris.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.