EdiciĂł Osona i RipollĂšs

Tria la teva ediciĂł predeterminada

EdiciĂł VallĂšs Oriental

Festa de la cervesa a Ripoll

La Barricona de Ripoll acull una gastrofira de la cervesa amb concursos, Ă pats i visites guiades.

  • El 9 Nou
  • 25/07/2014 | 21:55
  • 0

Brewtast Ă©s el nom de la gastrofira dedicada a la cervesa que aquest cap de setmana es viurĂ  a la Barricona de Ripoll i que organitza la cooperativa del restaurant La Barricona i la cervesera artesana La Calavera.

Aquesta Ășltima s’ha consolidat com la cervesa de la comarca –tot i que tambĂ© hi ha La Minera de Sant Joan– i ja distribueix a Barcelona, Girona i d’aquĂ­ a dos mesos tĂ© previst fer el salt a la resta de l’Estat espanyol. Amb nomĂ©s quatre anys de vida ja produeix set tipus de cervesa artesana diferent.

Albert Lambert, membre de la cooperativa, explica que “estem molt contents per la bona acollida que està tenint la cervesa, tant entre els que hi entenen com els que no”.

L’ùxit de la cervesa La Calavera va fer que l’any 2013 ampliessin la cooperativa i muntessin un obrador en una nau del polígon Cal Gat de Sant Joan, tenint en compte que tot just havien començat el 2010 “amb petites produccions a casa”.

La fusió de menjar i cervesa que representa aquesta cooperativa ripollesa els ha portat a organitzar el Brewtast, que començarà aquest divendres i s’allargarà fins diumenge “i està obert a tothom i amb entrada lliure”, diu Lambert.

Pels visitants de fora del RipollĂšs s’ha habilitat un espai just al costat de la masia per poder-hi acampar. A la fira hi participaran una desena de cervesers artesans d’arreu de Catalunya i tambĂ© formatgers, que elaboraran formatges amb cervesa. TambĂ© s’aprofitarĂ  la fira per estrenar dues cerveses artesanes noves “amb la col·laboraciĂł dels elaboradors”,
La cervesa La Calavera, a punt de fer el salt a l’Estat
diu Lambert, i tambĂ© hi haurĂ  una botiga de cerveses “exclusives o rares” que estarĂ  ubicada al paller.

La fira tindrĂ  dos concursos: el de Homebrewtast, on participaran 11 elaboradors artesanals i semiprofessionals, i el de Burritos TĂČxics, on guanyarĂ  el que mĂ©s en mengi en un temps determinat. La fira es completarĂ  amb visites guiades a l’obrador de cerveses a Cal Gat, el Sopar del LlĂșpol, tant divendres com dissabte a la nit, les brases, on qui vulgui podrĂ  menjar a base de carn a la brasa, i tot plegat amenitzat amb mĂșsica.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notĂ­cies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes grĂ cies.