Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Interès creixent per la tòfona

La novena Fira de la Tòfona de Centelles va comptar amb una trentena de parades

La novena Fira de la Tòfona, que s’ha fet durant el cap de setmana, ha confirmat l’interès creixent per aquest producte, que a poc a poc va trencant la seva imatge d’econòmicament inabastable. El preu al quilo, i més en una mala temporada com aquesta, és elevat, però a la cuina se’n necessiten quantitats molt petites.
Primer Xavier Franco, del restaurant Les Magnòlies, i després Marc Gascons, d’Els Tinars -dos cuiners amb estrella Michelin- impartien dissabte al matí tallers de cuina amb tòfona a la carpa instal·lada a la plaça Mossèn Xandri de Centelles. Entre els plats que va ensenyar a fer Gascons, hi havia pèsols amb tripa de bacallà i tòfona, o aquesta coca de cansalada i tòfona que els assistents van poder degustar, maridada amb vins de la Gleva Estates.
La tòfona d’hivern pròpia d’Osona i de comarques del voltant, la tuber melanosporum, es ven a partir dels 700 euros al quilo. La temporada ha estat dolenta, per l’absència de pluja regulars, que s’han traduït en una producció baixa i de poca qualitat. Tot i això, els venedors de tòfona recorden que les quantitats que en compren els clients particulars, d’entre 10 i 50 grams, són petites, assumibles econòmicament, i amb un gran resultat a la cuina.
La Fira de la Tòfona de Centelles es va tancar diumenge, de nou amb les parades, i amb més activitats gastronòmiques complementàries.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.