Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Joan Roca descriu les potencialitats gastronòmiques de la tòfona en la primera conferència internacional de la UVic

Amb el suport de cinc vídeos Joan Roca explicava ahir a Vic els secrets de cinc plats elaborats amb tòfona de la cuina del Celler de Can Roca.

  • El 9 Nou
  • 11/03/2014 | 10:49

Treballen a partir del potencial olfactiu d’aquest preuat tubercle. D’aquí, i de trobar el seu aroma en un vi de merlot en va sortir, per exemple, la combinació entre dos productes tan distants com la tòfona i l’anxova.

Catalunya ha estat històricament terra de cultiu de tòfones, però no hi ha pràcticament receptes. Els productors les venien a França, on des de princips del segle 20 ha estat un producte molt valorat a l’alta cuina. Joan Roca i el també cuinar osonenc Nandu Jubany van centrar avui la primera Conferència Internacional de Recerca sobre la tòfona que organitza la Universitat de Vic, des d’aquest diumenge i fins dimecres. Des de fa tres anys ja promouen les jornades sobre el conreu i les carecterístiques de la tòfona, però volien aprofundir-hi amb els millors investigadors a nivell mundial.

A la primera conferència internacional sobre la tòfona de la UVic hi ha inscrits 70 experts provinents de països dels cinc continents.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.