Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Kilian ‘versus’ Nandu

Nandu Jubany i Kilian Jornet avalen un llibre que ‘maridarà’ els mons de les curses de muntanya i la gastronomia.

  • El 9 Nou
  • 18/01/2013 | 17:54
  • 0

L’exigència física que implica participar en curses o proves de muntanya, a qualsevol nivell, pot semblar d’entrada antagònic amb el bon menjar i el món de la gastronomia, sovint vinculats a l’anomenada bona vida. Els vigatans Ferran Sarri i Anna Comet, consumats atletes de muntanya, es proposen demostrar que aquestes dues “aficions” es poden combinar perfectament. Una teoria que desplegaran en un llibre que està previst que es publiqui per Sant Jordi, i que compta amb la implicació i assessorament de dos noms propis en les respectives disciplines: Kilian Jornet i Nandu Jubany.

“Gaudir de l’exigència física que a tots tant ens agrada i del plaer de menjar i compartir allò que més ens satisfà es poden complementar, sempre amb la mesura necessària per trobar-hi l’equilibri suficient per tal que un no privi l’altre sinó que li doni sentit”, detallarà el mateix Ferran Sarri en el pròleg del llibre, que es troba en fase d’edició. Sarri, propietari d’una empresa de serveis d’arts gràfiques, fa anys que practica l’atletisme, part dels quals com a membre de la selecció catalana de curses de muntanya.
Coneix, de primera mà, l’exigència que implica aquesta pràctica esportiva, que en els últims anys ha experimentat un autèntic boom de participants. També sap, però, que aquesta afició pot arribar a convertir-se, per a alguns, “en una autèntica obsessió”. Això fa que determinats atletes, a nivell d’aficionats, s’autoimposen dietes molt severes i restrictives per millorar el seu rendiment. I és aquesta fal·làcia la que ell, juntament amb Anna Comet, periodista de formació i amb una llarga trajectòria com a atleta i esquiadora de muntanya, actualment amb la Unió Excursionista de Vic, s’han proposat de trencar. I ho fan “avalats” per Nandu Jubany, “un cuiner a qui li agrada l’esport” –sobretot el món de les motos–, i Kilian Jornet, un autèntic fora de sèrie dels esports de muntanya que, quan convé, “també menja pizzes i pa amb nocilla”, apunta Sarri.
El llibre s’estructurarà en 30 setmanes d’entrenament, sempre presentades a tres nivells de dificultat o d’esforç. I, de cara als caps de setmana, es proposen 21 rutes arreu del país, que van des de Barcelona ciutat fins a la vessant sud del Cadí, passant per Montserrat, Bellmunt, l’entorn de Llançà o, com a “repte final, una volta al Montseny, que portarà els atletes a pujar, en una jornada pròpia d’una marató, els cims del Matagalls, les Agudes i el Turó de l’Home.

Cada ruta s’acompanyarà d’una recepta que ha elaborat Nandu Jubany, vinculada als productes de l’entorn del recorregut. També d’una comparativa entre el desgast calòric que representa la ruta i el que aporta l’àpat. El missatge és clar: “Si t’has cuidat entre setmana, pots perfectament fer un bon àpat el cap de setmana”; i sense deixar d’entrenar. L’altre gran objectiu d’aquesta novedosa proposta serà facilitar “la conciliació familiar” d’aquests aficionats a l’esport de muntanya, destaca Sarri. El llibre, que en realitat seran dos –un pels continguts i un altre amb les fitxes de les 21 rutes i les 21 receptes–, jugarà amb un peculiar disseny, obra de Miquel Llobet, “sense davant ni darrere”, i que ofereix un espai simètric d’entrevistes i reflexions als dos personatges estrella, que s’han prestat a connectar dos mons que ningú havia presentat com a “complementaris”. Per Sant Jordi, més detalls.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.