Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu augmenta el nombre d’expositors malgrat reduir el pressupost a la meitat

L’esdeveniment, que compleix 20 anys, se celebra per primer cop a la remodelada Plaça Fra Bernadí.

  • El 9 Nou
  • 19/09/2012 | 17:18
  • 0

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, que enguany celebra el seu 20è aniversari, ha patit una important retallada de pressupost i ha passat dels més de 40.000 euros l’any passat, als 20.000 d’enguany. Tanmateix, el nombre d’expositors ha augmentat i ha arribat als 53, entre parades de cervesa artesanal, d’alimentació i d’artesania. On s’ha notat més la retallada és en els concerts, que enguany s’ha optat per contractar grups locals. Segons ha detallat el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada, la novetat més destacada és que la festa se celebrarà a la remodelada Plaça Fra Bernadí i, amb això, esperen l’arribada de més públic. La festa se celebrarà el darrer cap de setmana de setembre.

Els dies 21, 22 i 23 de setembre Manlleu celebrarà la tradicional Festa del Porc i la Cervesa, que enguany celebra el seu vintè aniversari. Es tracta d’una de les celebracions més importants de la comarca d’Osona i l’organització espera superar la xifra de visitants de l’any passat, que va ser d’entre 12.000 i 15.000 persones. Una de les novetats més destacades d’enguany, serà la ubicació de la festa, que se celebrarà a la remodelada Plaça Fra Bernadí.

La festa, però, ha patit una important retallada de pressupost i ha passat dels més de 40.000 euros el 2011, als prop de 20.000 aquest any. Tot i això, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada, ha destacat que “els actes no només es mantenen sinó que s’incrementa la seva qualitat”. On s’ha notat aquesta retallada de pressupost és en la contractació de formacions musicals, que enguany s’ha optat per “potenciar els grups locals”, com ha subratllat el regidor de Cultura del consistori, Àlex Garrido.

Referent al nombre d’expositors, n’hi haurà un total de 53, entre parades de cervesa artesanal, d’alimentació i d’artesania. Anglada ha destacat la “gran implicació” de les entitats i comerços de la ciutat en la Festa del Porc i la Cervesa i ha explicat que enguany també hi haurà una “mostra dels productes artesanals de la població”.

Entre les activitats, es manté un dels actes que cada any aixeca més expectació entre els visitants: la demostració de com es feia la matança del porc a pagès. A més, a banda de les activitats relacionades amb la cervesa i el porc, la festa també comptarà amb concursos de cuina i diferents demostracions gastronòmiques.

Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu

Manlleu celebra una nova edició de Porc i Cervesa

La Festa del Porc i la Cervesa serà el proper cap de setmana, del 21 al 23 de setembre. Enguany es trasllada de nou a plaça Fra Bernadí i amplia el seu recorregut pels carrers Sant Ferran i Sant Domènech, fins al Passeig del Ter

Divendres al vespre s’inicia la Festa del Porc i la Cervesa a Manlleu. La plaça Fra Bernadí acollirà les principals activitats i la majoria d’expositors gastronòmics així com els concerts i activitats organitzades pel comerç de Manlleu.

Al carrer Sant Ferran i Sant Domènech s’hi ubicarà un mercat de productes locals i de proximitat i productes artesans alimentaris (embotits, formatges, mel…). L’ampliació d’aquest mercat, que enguany comptarà amb més de 20 parades de diferents productes, farà de nexe entre la zona gastronòmica (Pl. Fra Bernadí) i les atraccions (Pg. del Ter).

A l’escenari cultural i del comerç, ubicat a les escales de la plaça, tindran lloc desfilades de moda (comerços MAB) i actuacions de Off-Broadway. Al mateix escenari els grups osonencs THURDSDAY BAND i COMBOS MANLLEU (divendres a partir de les 21h), i LA GALLINA AFÒNICA i BONOBOS (dissabte a partir de les 22.30h) s’encarregaran de donar a la fira el toc cultural i musical jove.

Una de les novetats d’aquesta edició és l’apropament o el retorn al món de pagès. La plaça es transformarà en una antiga masia, el Mas Sentru. Amb la col·laboració d’actors del Teatre Centre de Manlleu els visitants podran conèixer anècdotes, vivendes i experiències del món de la pagesia. Els actors ens acompanyaran i ens faran fer un retorn al dia a dia d’una masia, concretament al dia de la matança del porc, que en aquest cas serà el dissabte a la tarda i el diumenge al matí. Els espais destinats a les activitats principals estaran ambientats en el món rural i de pagès (el menjador de la masia, l’era…) per fer més atractiva la visita a la fira.

Destacar d’entre les activitats de la fira:

El DIA CUINA MANLLEU: Donant continuïtat a l’acord iniciat l’any passat amb l’editorial SAPIENS, enguany la REVISTA CUINA organitzarà diferents activitats dins la fira el dissabte dia 22. La principal activitat d’enguany és el concurs de receptes de cuina per blocaires gastronòmics, al que s’han presentat més de 50 persones. El dissabte al matí s’ha convocat una trobada de blocaires gastronòmics que visitaran el Mercat Municipal, acompanyats d’en Pep Nogué, que tot seguit els farà un taller de cuina i a la tarda visitaran la fira on se’ls farà entrega dels premis del concurs de receptes.
Dins les activitats organitzades per la revista Cuina hi trobem també el taller de cuina infantil, el tast i maridatge d’embotits i cava i la xerrada nutricionista “Falsos mites del porc i de la cervesa” a càrrec de Rosa M. Espinosa.

Taller de cuina infantil a l’Aula del gust. Dissabte al matí la Núria May conduirà un taller de cuina per a nens, on aprendran com es fa una botifarra: picar la carn i embotir-la, fent-ne un tast final.

La matança del porc i l’elaboració d’embotits de dissabte a la tarda i diumenge al matí que com cada any realitza l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal i que enguany ens convidarà a fer un viatge al món de la masia, de la mà d’actors del Teatre Centre. El gastrònom Pep Palau s’encarregarà de conduir-la el dissabte a la tarda.

Presentacions i tastos guiats de cerveses: selecció especial de El Manlleuet i cerveses fumades artesanes a càrrec de Cervesart.

Maridatges: cerveses artesanes internacionals i formatges artesans catalans, a càrrec de Joan Barniol, expert cerveser de Beertast, maridatge de cerveses artesanes Ausesken i xocolata de Xocoter i maridatge d’embotits i cava a càrrec d’Urbici Escudé.

Tallers de cuina i tastos guiats: descobreix com fer una crema de patata amb cervesa negra i morro de porc confitat amb Sambucus, taller i tast de creps amb la Creperia La Moderna i tast guiat de botifarra amb castanyes de Viladrau a càrrec del Centre de Manipulació de la Castanya de Viladrau entre d’altres.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.