Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu es concentrarà a la Plaça

L’esdeveniment, que l’any passat va rebre uns 20.000 visitants, creix en nombre d’expositors. Obria aquest divendres i s’allargarà fins diumenge.

  • El 9 Nou
  • 27/09/2014 | 7:00
  • 0

Qualitat i innovació. Aquests són els dos ingredients que s’han potenciat per a l’elaboració de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, que se celebrarà des d’aquest divendres fins diumenge íntegrament a la plaça Fra Bernadí.

La recepta sempre havia tingut en compte aquests dos components, però aquest any encara més perquè “es vol potenciar els productes de gran qualitat que tenim a la nostra població i a l’entorn i també completar la festa amb aspectes lúdics i culturals.
Volem anar més enllà de l’entrepà de botifarra. Introduïm aspectes per innovar una festa ja consolidada”, afirmava el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada.

Per aquest motiu la programació d’aquest any inclou diversos plats nous. Un dels més suculents és el primer Concurs de Cervesa Casolana, organitzat conjuntament amb la revista Cuina. S’adreça als amants d’aquesta beguda que n’elaboren pel seu compte.

S’hi podrà participar amb cerveses de les varietats ipa, porter o stout i es donarà un premi per a cada categoria i un premi especial al millor maridatge. “Des de Cuina, i en col·laboració amb Osona Cuina, es farà la presentació del porc Bervic, una raça d’aquí, i se’n podrà fer una degustació a l’Express”, explicava el director de la publicació, Josep Sucarrats.

Un dels plats que repeteix al menú de cada any i que a més creix és el mercat d’embotits i productes alimentaris, que farceix de paradetes la plaça Fra Bernadí.

El formaran 53 expositors, 12 més que l’any passat, entre cansaladers, cervesers i artesans vinculats a la temàtica de la fira. També continua l’Aula del gust a l’espai Express, que com ja és habitual s’hi podran fer maridatges, degustacions i tastos de productes.

Com a novetat d’aquest any, divendres s’hi farà un sopar a càrrec dels restaurants Cau Faluga, Sambucus, Torres Petit i El Morter, tot plegat amanit amb els ritmes de la formació Music Dessert.
Amb tot, però, també hi ha plats que s’han tret de la carta.

És el cas de les atraccions que s’instal·laven al passeig del Ter. A canvi, segons la coordinadora de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica, Betlem Parés, “hi haurà activitats més pedagògiques, com tallers educatius i activitats més vinculades a la fira que alhora són més assequibles per les famílies”.
Confien que la festa serveixi per “fer més ciutat” i atraure comarques veïnes.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.