Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Festa del Porc i la Cervesa es complementarà amb una jornada de ‘Descobrir Manlleu’

Entre les activitats, destaca un tast guiat de cerveses artesanes daneses a càrrec de Cervesart i un taller de cuina dirigit pel cuiner Pep Nogué que porta per títol “Descobrim el porc”.

  • El 9 Nou
  • 15/09/2011 | 12:21

La revista ‘Descobrir’ ha creat el dia ‘Descobrir Manlleu’ amb motiu de La Festa del Porc i la Cervesa. Aquest dimecres s’ha presentat al Museu Industrial del Ter de Manlleu aquesta festa que barreja gastronomia, oci i espectacle. Segons ha destacat el regidor de promoció econòmica, Josep Maria Anglada, del 23 al 25 de setembre es podrà veure en directe com s’elaboren tot tipus de productes del porc, demostracions de cuina i tasts guiats d’embotits i cerveses nacionals i d’importació. El director de ‘Descobrir’, Joan Morales, ha assenyalat que la publicació, especialitzada en turisme de proximitat, ha programat, entre d’altres, una ruta naturalista al riu Ter i una visita a la Colònia Rusiñol.

Per primera vegada, la revista “Descobrir” ha creat un dia dedicat a descobrir un indret de Catalunya. En aquest cas, el director de la publicació, Joan Morales, ha explicat que s’ha escollit La Festa del Porc i la Cervesa “per acostar els visitants en general i els lectors de la revista al patrimoni de Manlleu i oferir-los l’oportunitat de fer turisme de proximitat i un turisme d’arrel cultural que parteix del paisatge i del patrimoni, entre d’altres valors”.

Morales ha assenyalat que la convocatòria d’aquest dia “Descobrir” persegueix la idea de ser “un dia de trobada de lectors a un territori concret, en aquest cas Manlleu, basant-se en els valors del turisme de proximitat”.

Així doncs, allò que proposa el dia “Descobrir Manlleu” és complementar la Festa del Porc i la Cervesa amb un seguit d’actes que inclouen una ruta fotogràfica per Manlleu, una ruta naturalista pel riu Ter, visites guiades al Museu Industrial del Ter o, per exemple, una visita a la Colònia Rusiñol de Manlleu. A més, també s’ha organitzat una conferència que gira entorn el concepte de la industrialització i que anirà a càrrec del professor Joaquim Albareda.

Entre la resta de novetats d’enguany, el regidor de Promoció Econòmica, Josep Maria Anglada, ha destacat la creació d’un mercat de productes de proximitat i embotits artesans i l’ampliació de l’espai “La Granja” dins la fira, on s’hi realitzaran tasts educatius i sensorials per conèixer els productes de la terra i saber-ne treure profit.

Els restaurants manlleuencs El Morter, Torres Petit i S’olivera presentaran alguns plats creats especialment per l’ocasió a l’anomenat “El Racó Gormand”. Entre les novetats, s’oferirà als assistents sopa de tardor amb pilotilles i bolets, amanida de bolets a la farigola, canalons de poma amb botifarra de la perola i calamars a la mallorquina.

Activitats gastronòmiques

Des de l’organització, Jaume VonArend, ha assenyalat que l’Aula del Gust, un dels espais amb més activitat de la fira, “té la voluntat d’acostar el tast al consumidor final”. I ha afegit que “no es tracta tant de menjar i beure, sinó de ‘degustar i aprendre’ dels productes.

Entre les activitats, destaca un tast guiat de cerveses artesanes daneses a càrrec de Cervesart i un taller de cuina dirigit pel cuiner Pep Nogué que porta per títol “Descobrim el porc”. A més, Pep Nogué també farà un tast de cerveses artesanes i embotits tradicionals catalans. Dins la fira, també hi haurà una demostració de cuina a quatre mans amb porc i cervesa a càrrec dels cuiners Ignasi Camps i Xesc Rovira.

Una de les activitats que ha destacat Von Arend és la presentació i tast guiat de productes artesans a càrrec del col·lectiu de productors “Osona Terra”.

El dissabte a la tarda i diumenge al matí, representants del Mercat Municipal de Manlleu faran una demostració en directe que tindrà lloc a la fira de la matança i rostida del porc i elaboraran embotits i productes derivats.

La Festa del Porc i la Cervesa manté el mateix lloc d’ubicació que en l’edició anterior i tornarà a estar situada al Passeig del Ter de Manlleu, davant del Museu Industrial del Ter del 23 al 25 de setembre.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.