Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La Fira de la Castanya de Viladrau premia Càritas, Ferran Tolosa, Diana Puig i el poble de Vebron

Una de les novetats d’aquest any va ser la presentació d’un pa de castanyes fet, entre d’altres ingredients, amb midó de tapioca i de blat de moro, farina de castanya, llet en pols vegetal i llevat.

  • El 9 Nou
  • 29/10/2012 | 19:25

L’acte inaugural de la Fira de la Castanya de Viladrau va ser divendres amb el lliurament dels guardons. El primer que es va entregar va ser la Castanya de Plata, que va anar a mans de Càritas Diocesana del Bisbat de Vic. Com a excepció, en aquesta ocasió el guardó va anar acompanyat de 970 euros, que són “les aportacions que fan les persones que es casen a Viladrau al llarg de l’any i que cada any destinem a una bona causa”, va explicar l’alcalde de Viladrau, Francesc X. Bellvehí.

El metge i excursionista Ferran Tolosa Cabaní va recollir el Pelló de Plata. Finalment es va desvetllar el nom de les dues persones que van rebre els Castanyers de Plata. Per una banda, el va rebre Diana Puig a títol pòstum: “Una persona molt integrada a Viladrau, a les seves festes i activitats”, va destacar Bellvehí, i per l’altra, al poble de Vebron, un municipi agermanat amb Viladrau.

La pluja de dissabte i el vent fred de diumenge van acompanyar la 18a edició de la Fira de la Castanya de Viladrau. Fins i tot un tall d’electricitat, diumenge al matí, va posar a prova l’organització. Malgrat tot, un bon nombre de visitants va desafiar el clima i es va passejar pels carrers de Viladrau.

Els visitants que van tastar castanyes van poder comprovar que, de moment, la temporada està donant resultats “excel·lents”, destacava Quim Solé, des de la parada de Castanya de Viladrau, on dissabte es presentava, precisament, una de les novetats de la fira.

Es tracta d’un pa de castanyes –encara sense nom definitiu– que comercialitzaran el Centre de Manipulació de la Castanya i l’empresa Bonblat, de Francesc Altarriba. Un pa que està fet, entre d’altres, amb midó de tapioca i de blat de moro, farina de castanya, llet en pols vegetal i un llevat “molt especial”, va apuntar Quim Solé, durant el taller de presentació del producte. El nou pa, que la gent es podrà fer a casa, també serà apte per a celíacs.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.