EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Fonda Xesc de Gombrèn obté la seva primera ‘estrella Michelin’

La Fonda Xesc de Gombrèn ha obtingut la seva primera ‘estrella Michelin’, segons va anunciar-se ahir al vespre a Madrid. Aquesta és la primera ‘estrella’ d’algun restaurant del Ripollès. A Osona la mantenen Can Jubany, de Calldetenes, i la Fonda Sala, d’Olost.

El 9 Nou
26/11/2009

Els restaurants catalans sumen 60 estrelles a la nova Guia Michelin 2010 i n’obtenen 11 més respecte l’edició anterior. Entre els restaurants que guanyen estrelles, destaquen El Celler de Can Roca, que passa de dues a tenir-ne tres; el restaurant Lasarte de l’hotel Comtes de Barcelona, que en guanya una i ara en tindrà dues; i Les Cols, d’Olot, que també n’afegeix una a la que ja tenia.

D’aquesta manera, El Celler de Can Roca aconsegueix la màxima distinció i s’afegeix, amb tres estrelles, a El Bulli, de Ferran Adrià; a El Racó de Can Fabes, de Santi Santamaria i el Sant Pau, de Carme Ruscalleda. També han estat distingits els restaurants de Santi Santamaria, Sergi Arola i Ramon Freixa de Madrid.

Les noves distincions s’han conegut aquest dimecres a la nit en un acte a la capital espanyola, on s’ha fet públic la tercera estrella per al restaurant dels germans Roca, al barri de Taialà de Girona. També ha destacat l’ascens a la categoria de dues estrelles el restaurant Lasarte de l’hotel Comtes de Barcelona i del restaurant Les Cols, d’Olot. Respecte l’edició anterior de la guia, es manté amb dues estrelles el restaurant Àbac, a Ciutat Vella (Barcelona), mentre que el restaurant Evo, de l’Hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat, opta a una segona en un futur.

A més, s’incorporen amb una estrella a la Guia Michelin el restaurant Enoteca, de l’Hotel Arts de Barcelona; el Bo.Tic de Corçà (Baix Empordà); la Fonda Xesc, de Gombrèn i el Torreo de l’Ïndia de Xerta (Baix Ebre). Cap dels restaurants que aquest 2009 han tingut una estrella Michelin l’han perdut per a l’edició de la guia del 2010.

Pel que fa els restaurants catalans premiats per Michelin però que desenvolupen la seva activitat a Madrid, el Ramon Freixa Madrid, de Ramon Freixa, s’estrena amb una estrella, mentre que mantenen les dues Sergi Arola, amb Sergi Arola Gastro i el Santceloni, de Santi Santamaria.

Dels set restaurant que hi ha l’Estat amb tres estrelles Michelin, quatre estan a Catalunya mentre que els tres restants són del País Basc. Es tracta de l’Akelare i l’Arzak, de Juan Mari Arzak; i el Lasarte-Oria, de Martin Berasategui.

D’altra banda, a les Illes Balears, el Tristán de portals Nous (Mallorca) perd una estrella i es queda només amb una, mentre que el Red’s, a Santa Maria del Camí, perd l’estrella que tenia. Al País Valencià, s’estrena amb una estrella el Julio, Fontanars dels Alforins (València).

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 880 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't