Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La moda dels ‘cupcakes’

Tres establiments oberts a Vic en qüestió de poques setmanes, vendes per encàrrec i els múltiples tallers que es fan arreu per aprendre’n certifiquen la irrupció a Osona d’aquest model de pastisseria creativa d’arrel anglosaxona.

  • El 9 Nou
  • 10/05/2013 | 17:21
  • 0

“Al principi em demanaven si eren de goma; o si es podien menjar”. Ho rememora Aica Garcia, una de les pioneres en la introducció a Osona dels anomenats cupcakes, principal exponent d’un nou concepte de pastisseria importat de la cultura anglosaxona. Fa dos anys, Garcia va crear Vadecakes, un servei de venda per encàrrec d’aquests pastissos, amb seu a l’Esquirol. Des de llavors, la moda dels cupcakes no ha parat de créixer. Com a mostra, a Vic s’han obert, en menys de quatre mesos, tres establiments vinculats a aquest model de rebosteria.

Aica Garcia, vigatana d’adopció, feia temps que li havia cridat l’atenció tot aquest món tan dolç: “Veia aquells pastissos impressionants a les pel·lis americanes i pensava, això no està fet amb nata!”. I efectivament, va acabar “descobrint” que era fondant (pasta de sucre), i es va animar a fer un primer curs a Manenas, un establiment especialitzat en cupcakes de Barcelona, on ja fa temps que ha arrelat aquesta moda. Fa dos anys, en quedar-se a l’atur, va decidir abocar-s’hi de ple i crear Vadecakes, un servei de venda per encàrrec i d’oferta de tallers. Tots els pastissos, galetes o magdalenes els elabora, ella mateixa, en un espai que es va habilitar a l’obrador d’El Forn, el forn de pa artesanal “del meu sogre”, a l’Esquirol.

“Quan vaig començar ningú no en feia”, remarca Garcia en constatar l’auge que està tenint tot plegat. Ara mateix, per exemple, la demanda que rep per impartir cursos i tallers “és impressionant”; tant de dins com de fora de la comarca. A Osona, per exemple, n’ha impartit per la Fundació Mil·lenari, als centres cívics de Vic o per l’establiment Can Carrera.

El boom dels cupcakes també s’ha pogut visualitzar, a la ciutat de Vic, amb l’obertura de tres establiments vinculats a aquest tipus de pastisseria: l’1 de desembre ho feia el Joanna’s Cakes, al carrer Nou; quatre dies després s’inaugurava La Cakery, al carrer de Gurb, i pel Mercat del Ram s’estrenava, a la plaça Major, Pamxocolata.
“Continua estant de moda aquest tipus de pastisseria, i tant; i no crec que baixi per ara”, assegura Joanna Amo, des de Joanna’s Cake. “Cada vegada ho va descobrint més gent”, corrobora Laia Viñas, de La Cakery. Prova d’això és l’èxit d’inscripció que ha tingut el curset que imparteixen dins el programa d’activitats dels centres cívics de Vic, que els ha obligat a desdoblar la sessió. En total, 50 places. “És un tipus de pastisseria que entra pels ulls i la gent cada vegada ho coneix més”, admet Heidi López, des de Pamxocolata. En el seu cas, els cupcakes són un dels productes emblema de l’establiment, “però un complement més”, adverteix. De fet, Pamxocolata ha apostat per un model de pastisseria “casolana, amb receptes de l’àvia”, on es pot degustar, a més dels cupcakes, una torrada amb mantega i melmelada o pa amb oli, sucre i xocolata. I és que la modernitat no està renyida amb la tradició.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.