EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La música tradicional entra a l’aula

L’Emvic posa en marxa per primera vegada una Aula de Música Tradicional; arrenca dissabte.

El 9 Nou
20/02/2014

És tot just un primer pas, però confien que arreli. I que afini. L’Escola de Música i Conservatori de Vic (Emvic) ha posat en marxa, per primera vegada, una Aula de Música Tradicional. Es posa en marxa amb una desena d’alumnes, preparats per endinsar-se en el món del tabal, el flabiol, la gralla o l’acordió.

La iniciativa respon, en certa manera, a una vella reivindicació dels intèrprets d’instruments tradicionals, que fa temps que reclamen un tracte més equitatiu amb la resta d’instruments, clàssics o moderns, pel que fa a les possibilitats de rebre formació acadèmica. Osona no havia acollit mai cap de les aules de música tradicionals que el Departament de Cultura de la Generalitat ha aixoplugat arreu del territori. Al mateix departament, però, li interessa ara anar derivant aquesta formació a través de les escoles de música.

És així com des de l’Emvic han pogut posar fil a l’agulla a la voluntat “d’explorar el terreny del tradicional”, avançava l’estiu passat la directora del centre, Montse Catllà. En concret, han rebut un ajut de 4.000 euros, que serviran per finançar part de la matrícula d’aquest primer curs –que puja a 90 euros per als externs i a 40 euros per als alumnes de l’Emvic–. “Ens serveix per arrencar”, explica Sebastià Bardolet, secretari acadèmic de l’Emvic i coordinador de l’aula.

El curs, que s’allargarà durant 14 setmanes, comença aquest dissabte amb una desena d’inscrits. La majoria són adults. En aquest sentit, “ens ha fallat una mica el perfil d’alumnes de l’escola i el conservatori”, reconeix Bardolet, convençut que, a curt termini, la proposta acabarà interessant aquest perfil d’alumnat més jove. Bardolet apunta que la iniciativa tot just acaba de “germinar”, però confien a haver posat les bases per “renovar la subvenció per al curs que ve, per anar-ho donant a conèixer i consolidar-ho”.

El curs, que s’imparteix els dissabte al matí, té un caràcter interdisciplinar. Els alumnes no s’especialitzaran en un únic instrument sinó que aprendran la tècnica bàsica de diversos, amb el flabiol, el tabal i l’acordió diatònic com a fils conductors, però també de la gralla, la tarota, el sac de gemecs o el cant tradicional.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 113 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't