Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La nova biblioteca de Vic tindrà cinc plantes en forma d’ela i un jardí commemoratiu

El nou equipament es construirà en un solar de 4.000 metres quadrats on hi havia l’antiga caserna de la Guàrdia Civil

  • El 9 Nou
  • 21/11/2017 | 19:31
  • Vic
  • 0

La nova biblioteca de Vic va prenent forma. Cinc plantes, cadascuna destinada a usos diferents, en forma d’ela en un solar que ocupa uns 4.000 metres quadrats, el que ocupava la caserna de la Guàrdia Civil de Vic, al passeig de la Generalitat.

La regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero; la regidora de Cultura, Susagna Roura, i l’arquitecte Toni Casamor, de l’estudi BCQ Arquitectes, van presentar el nou equipament a la ciutadania en dues sessions participatives aquesta setmana a la Biblioteca Joan Triadú.

Durant aquest acte es van explicar les idees principals del projecte arquitectònic, que s’està enllestint i està previst que es presenti oficialment per Sant Jordi.

L’entrada a la nova biblioteca està previst que sigui per la banda del passeig de la Generalitat i la part davantera tindrà un jardí en què s’hi plantaran onze arbres, batejats amb el nom de les persones que van perdre la vida en aquell mateix lloc en l’atemptat terrorista perpetrat per ETA l’any 1991. L’arquitecte, Toni Casamor, reconeixia que l’emplaçament “té una càrrega emocional que no es pot obviar, però també ha de servir d’element cohesionador entre els diferents barris de Vic”.

Aquest jardí a l’entrada estarà dissenyat en forma de suau pendent i això facilitarà l’accés simultani a la planta baixa i també a la planta semisoterrada, dues plantes que actuarien de planta baixa i serien les que tindrien un ús més intensiu.

Al soterrani hi haurà un pàrquing amb 39 places i un espai de magatzem amb capacitat per acollir diverses col·leccions locals de la ciutat. A la planta semisoterrada està previst que hi hagi una sala d’actes i polivalent així com una zona multimèdia (Espai Lab), un espai juvenil i despatxos de treball intern. A la planta baixa és on hi haurà un ampli vestíbul, l’espai dels diaris, la cafeteria-restaurant i també la zona infantil.

La primera planta és on hi haurà les aules de formació, quatre espais tancats per treballs en grups i fons general mentre que a la segona planta també hi haurà sales de lectura de fons general i així com una terrassa exterior, apta per activitats, i una sala de lectura, que serà alhora un mirador de la ciutat.

El jardí serà l’espai central i totes les plantes de l’equipament hi miraran. Serà un espai pensat per fer actes socials i culturals, alhora que pot exercir d’espai de lectura durant els mesos de bon temps.

Una de les peticions populars que hi havia és que l’edifici no fos ostentós i és el que han intentat des del despatx d’arquitectes.

L’edifici també vol mantenir un compromís amb la sostenibilitat i es vol reduir la demanda energètica i utilitzar sistemes d’alta eficiència. També es vol fer ús d’energies renovables i acostar-se als criteris dels edificis de consum pràcticament nuls. El nou equipament estarà lliure de barreres arquitectòniques i també hi haurà un ascensor per facilitar la mobilitat dins l’edifici.

Durant la presentació des de l’ajuntament es van mostrar confiats en veure començar les obres durant el mandat actual (que acaba al maig del 2019). “Nosaltres esperem posar la primera pedra”, explicava Palmero. Està previst que les obres tinguin una durada aproximada de 2 anys.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.