Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La ruta Bastions de la Vall de Ribes ha creat les seves pròpies galetes

La iniciativa de dos artesans pastissers pretén ser un complement alimentari de la ruta de senderisme que passa pels pobles i cims més importants de la Vall. Les han creat amb dues aromes diferents: maduixa i fruits secs.

  • El 9 Nou
  • 03/08/2011 | 10:24

Dos membres del Col·lectiu d’Artesans de la Vall de Ribes, el Forn Robiró i la Pastisseria Sant Jaume de Ribes, tindran un producte llaminer més per oferir als visitants de la Vall.

Es tracta de les galetes dels Bastions, que en certa manera pretén ser un complement alimentari de la ruta de senderisme que passa pels pobles i cims més importants de la Vall i que porta el mateix nom que les galetes.

La intenció és també que els mateixos participants de la travessa i la cursa puguin emportar-se la galeta com a record. La diferència de les galetes Bastions del Forn Robiró amb les de la Pastisseria Sant Jaume és que les primeres aporten una aroma de maduixa i les segones de fruits secs.

Informació de la web de Ribes de Freser

“Dos membres del Col·lectiu d’Artesans de la Vall de Ribes, el Forn Robiró i la Pastisseria St. Jaume de Ribes de Freser oferiran aquesta setmana, un producte més a les seves botigues relacionada amb el projecte Els Bastions, que recordem que és una ruta circular de senderisme, de 105 km i 15.750m de desnivell acumulat que recorre els pobles i cims més importants de la Vall de Ribes i transcorre entre els 920 i 2.910m d’alçada des del juny al setembre.

La galeta Bastions ha estat dissenyada per la travessa per donar suport aquesta iniciativa i per donar un valor afegit diferent i autèntic de la zona sobretot en aquest tipus d’esdeveniments, a diferents nivells, és a dir, no només l’esportiu, sinó que ara mateix també l’alimentari. També es pretén que els mateixos participants de la travessa i la cursa puguin emportar-se la galeta com a record.

L’objectiu de tot això és aconseguir la implicació de diferents sectors per tal de fer créixer projectes interessants a la Vall de Ribes i que suposin un efecte multiplicador en la reactivació econòmica del territori gràcies a les diferents iniciatives que sorgeixin entorn d’aquests.

Les galetes no porten ni conservants ni additius com ja acostumen a treballar aquests dos artesans als seus propis comerços, i els ingredients comú son la mantega, el sucre i els ous. La diferència de les galetes del Forn Robiró amb la Pastisseria St. Jaume és que les primeres aporten una aroma de maduixa i les segones, fruits secs.

Els dos artesans comenten que aquesta galeta segueix la línia dels seus productes de pasta seca però amb la variació de les proporcions de mantega, sucre i ous. A partir d’aquesta setmana les galetes Bastions es podran comprar en els comerços abans esmentats a un preu de 2,90€ i estaran exposades amb el distintiu corresponent i un text informatiu complementari per facilitar així la seva venda.”

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.