Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

La segona fira Lactium reforça el vessant professional i internacional alhora que continua atraient molt públic

“Aquesta no és una iniciativa en clau local, sinó de capitalitat”, remarca Josep Burgaya, president d’ImpeVic. El caràcter popular de la fira va tornar a quedar de manifest, sobretot dissabte, amb les riuades de gent que es van concentrar a la rambla del Passeig.

  • El 9 Nou
  • 03/05/2010 | 12:00

La permanent amenaça de pluja va deslluir una mica la jornada de diumenge.

“Vic, que ja és capital en molts altres àmbits, es pot convertir en una plataforma de projecció nacional i internacional d’aquest sector”, va remarcar Burgaya, que va agrair el suport de la Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca) de la Generalitat, de cara a la “internacionalització” que està prenent el Lactium.

Aquest any s’estrenava la figura del país convidat, que va recaure en Lituània, amb la presència del cònsol d’aquest país, Miquel Vila. “Ens va sorprendre la primera edició, i aquest any hem tornat a superar les expectatives”, va cloure Burgaya. “A Catalunya hi faltava una fira de referència com aquesta”, va insistir Oriol Urgell, gerent d’ACREFA i una de les ànimes del Lactium.

“El nivell ha estat molt, molt alt”, destacava Oriol Urgell, gerent d’ACREDA i coorganitzador de la fira, moments abans del lliurament dels premis del 2n Concurs de Formatges Artesans del Lactium, dissabte al migdia. Un total de 160 formatges optaven a les 15 categories del premi, sotmeses al tast de la vintena d’experts catalans que van fer de jurat.

Entre els guanyadors, un Lactium d’Or pel mató de la Granja Armengol, de Vic; un Lactium de Plata i un de Bronze per dos formatges de Mas el Garet, de Tona; un Lactium de Plata per a Formatges Muntanyola; i una menció especial pel Blau d’Osona del Molí de la Llavina, de Centelles. Entre els guanyadors hi havia formatgeries de Galícia, Extremadura o el País Basc. “Hem consolidat el concurs”, apuntava Burgaya.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.