EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La UVic homenatja Josep Vernis dedicant-li una sala d’exposicions

L’homenatge ha consistit en el bateig de l’espai d’exposicions de la Universitat de Vic amb el nom del pintor, que inaugura també una exposició de la seva obra, que posteriorment itinerarà per les ciutats i pobles que formen part del Patronat de la FUB que la sol·licitin.

El 9 Nou
10/10/2014

Nota de premsa de la UVic

Josep Vernis: “Dono gràcies als meus alumnes perquè he après molt d’ells”

L’espai s’inaugura amb una exposició del pintor que serà itinerant.

Aquest divendres ha tingut lloc a la Universitat de Vic un sentit homenatge a Josep Vernis, pintor vigatà i docent durant 28 anys, primer a l’Escola de Mestres d’Osona i després a la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes. L’homenatge ha consistit en el bateig de l’espai d’exposicions de la Universitat de Vic amb el nom del pintor, que inaugura també una exposició de la seva obra, que posteriorment itinerarà per les ciutats i pobles que formen part del Patronat de la FUB que la sol·licitin. Josep Vernis fa dos anys que es va jubilar de la seva tasca docent.

En l’acte d’inauguració el Rector de la Universitat de Vic, Jordi Montaña, ha explicat l’acord del Consell de Direcció de l’any 2007, durant el mandat d’Assumpta Fargas, en què s’aprovava donar el nom del pintor a l’espai situat a l’Edifici B del campus de Miramarges. També ha comentat que el bateig de l’espai s’entronca amb la tradició de la Universitat de Vic de posar el nom de professors que han estat rellevants als espais emblemàtics de la institució, com la Biblioteca Ricard Torrents, la Sala Segimon Serrallonga, l’Aula Teresa Buscart, la Sala Mercè Torrents, o la Planta Pilot del Pa “Jaume Giralt”.

La professora de la Facultat d’Empresa i Comunicació, Anna Palomo, ha estat l’encarregada de glossar la trajectòria artística del pintor, del qual ha destacat sobretot el seu compromís estètic i social, la seva multidisciplinarietat, la voluntat d’afrontar el risc i la seva independència de modes i tendències.
Des de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes, el vicedegà Josep Casanoves ha lloat la voluntat de Josep Vernis de potenciar la didàctica des del treball artístic i pràctic, i s’ha fet ressò de “l’empremta que ha deixat i que volem continuar”.

Per últim, Josep Vernis ha agraït el gest de la Universitat de Vic, i ha explicat com ha sigut d’important poder desenvolupar la seva carrera docent paral·lelament amb la seva carrera artística, la qual cosa li ha permès de transmetre com és d’important el coneixement del llenguatge plàstic. Josep Vernis ha acabat el seu parlament donant les gràcies als seus alumnes, “per les moltes coses que he après d’ells”.

Josep Vernis Burés
(Vic, 1940)

Artista osonenc format a l’Escola de Belles Arts de Barcelona. Membre destacat del projecte universitari de Vic des de la seva fundació, ha estat professor d’Educació Artística a la l’Escola de Mestres d’Osona i a la Facultat d’Educació de la Universitat de Vic des de l’any 1977 fins al 2005.

Pintor i escultor molt reconegut, ha exposat a Catalunya i a diversos països del món. A la ciutat de Vic destaquen les pintures murals de la Sala de Plens del Consell Comarcal d’Osona, de l’Auditori de l’Edifici El Sucre i de la Sala Verdaguer del Casino; l’escultura Ícar al Carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals; i la façana de la Casa Furriols a la Rambla del Carme.

Fitxa tècnica

–Director del Departament d’Expressions de l’Escola de Mestres, i després de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes des del 1977 fins al 2002.
–Representant del Professorat al Patronat de l’Escola Universitària de Mestres d’Osona (1986-1989).
–Membre de la Junta d’Universitat (1997-2002).
–Autor del primer logotip d’Eumo Editorial i de les cobertes dels primers llibres (1979).
–Autor del cartell del I Simposi sobre l’Ensenyament del Català (1981).
–Autor del gravat commemoratiu dels 10 anys de l’Escola de Mestres (1987).
–Autor de la medalla commemorativa de refundació de Universitat de Vic (1997).
–Autor de la caplletra del Doctorat Honoris Causa de Federico Mayor Zaragoza (2014).

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 427 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't