Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

L’alcalde de Barcelona dóna suport explícit a la candidatura Unesco de Vic-Osona com a ciutat creativa de la gastronomia

Els alcaldes de Barcelona, Xavier Trias, i de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, han presentat la candidatura aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona.

  • El 9 Nou
  • 09/07/2014 | 19:45
  • 0

Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic

L’alcalde de Barcelona ofereix el suport de l’Ajuntament de Barcelona a la Candidatura UNESCO de Vic-Osona com a Ciutat Creativa de Gastronomia

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la candidatura a l’Ajuntament de Barcelona

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias i l’alcalde de Vic, Josep M Vila d’Abadal, han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona la candidatura de Vic- Osona com a ciutat UNESCO de Gastronomia.

A l’acte també hi han participat Joan Naudó, responsable de la candidatura i president del Gremi d’Hostaleria d’Osona i Jordi Tresserras, assessor de Unesco i director de LABPATC, Laboratory of Heritage, Creativity and Cultural Tourism de la Universitat de Barcelona.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat que la presentació d’aquesta candidatura a Barcelona “posa de manifest el nostre paper com a capital de Catalunya, una ciutat que vol exercir de capital de Catalunya, de la catalanitat, de la mediterrània, oberta al món, i la gastronomia ens dóna a conèixer” i ha afegit que “és una satisfacció donar-vos suport perquè Vic sigui reconeguda per la UNESCO com a ciutat gastronòmica”. Trias ha afegit que aquest distintiu no només serà beneficiós per a la ciutat de Vic, sinó també per a la comarca d’Osona, per al país, i també per a Barcelona.
Per la seva banda, l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha agraït la “perseverança i tenacitat del president del Gremi d’Hostaleria i responsable de la candidatura, Joan Naudo” i el fet que Barcelona, com a capital del país, doni suport a la iniciativa. Vila d’Abadal ha afegit que aquest és un “projecte de país” i ha afegit que “pel país, que només avançarà si anem junts, la seva capital és essencial i ens identifica arreu del món”.

Per la seva banda, el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Joan Naudó, ha fet una crida a les institucions, entitats i empreses de la Vic i Osona a implicar-se en el projecte i sentir-lo com a seu, tenint en compte que “de ben segur serà un valor afegit molt important, tant pel turisme com pel desenvolupament econòmic agroalimentari”.

En aquest sentit, l’assessor de UNESCO Jordi Tresserras ha reiterat l’important impacte que implicarà per a Vic, Osona i Catalunya formar part de la xarxa de ciutats creatives. Tresserras ha explicat que una delegació de la candidatura de Vic-Osona, hauran d’exposar el projecte el proper mes de setembre a Chengdu (Xina) davant de les altres ciutats que ja formen part de la xarxa.

L’any 2010, el Gremi d’Hostaleria d’Osona, va promoure un sondeig, amb la possibilitat de presentar Vic com a Ciutat Creativa en Gastronomia. Un cop acordada la presentació de la candidatura, el Gremi d’Hostaleria d’Osona proposa a l’Ajuntament de Vic que faci la proposta oficial de la candidatura a UNESCO, ja que aquesta s’ha de realitzar des de l’organisme polític local de referència. El passat dia 10 de març, es va a presentar la candidatura a la seu de UNESCO a París. La designació està prevista entre octubre i novembre.
Aquest reconeixement situarà Vic, la comarca d’Osona i tot Catalunya, en el mapa de ciutats culturals i gastronòmiques mundials.

L’acte de presentació ha comptat amb la presència d’Anna Erra, primera tinent d’alcalde i regidora de Comerç, Turisme i Educació de l’Ajuntament de Vic, Jordi Montaña, rector de UVic-UCC, Ramon Riera, diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Joan Torroella, director operatiu de Turisme i Esdeveniments de Barcelona Activa, Xavier Vilamala, president d’Osona Turisme, Josep Collado, president de la FECIC, Josep Pujades, president de la delegació d’Osona de la cambra de Comerç, Lourdes Baulenas, presidenta del CEDO, Xavier Medina titular de la càtedra UNESCO d’Alimentació i Cuina, Nando Jubany, cuiner i membre del patronat de la candidatura, Joaquim Comella, llonganissaire de Vic i Pepa Aymami, directora de FICCG, entre d’altres representants institucionals.

Ha acabat la presentació amb un tast de llonganissa i pa de pessic.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.