EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les dones a la fàbrica i la lluita de classes, novetats a l’oferta educativa del Museu Industrial del Ter

També incorporen el taller “El floquet de cotó”, on els alumnes de primària es convertiran en treballadors de les antigues fàbriques tèxtils.

El 9 Nou
07/09/2010

NOTA DE PREMSA DEL MUSEU INDUSTRIAL DEL TER

“El Museu Industrial del Ter amplia l’oferta educativa amb tres nous tallers

Un total de 20 activitats diferents entre tallers, visites i sortides configuren l’oferta educativa del MIT. Entre les novetats d’enguany, un taller sobre el tèxtil per a cicle infantil i les activitats relacionades amb la nova exposició sobre la Societat Industrial, el treball de les dones a la fàbrica i els conflictes entre les classes socials de l’època.

Pel proper curs 2010-2011 el Museu Industrial del Ter posa en marxa nous tallers i visites per a les escoles i el públic en general, ampliant d’aquesta manera la seva oferta educativa. Amb un total de 20 activitats diferents entre tallers, visites i sortides el MIT continua apostant per la divulgació i la posada en valor del nostre patrimoni cultural i natural, garantint a les escoles qualitat i varietat.

Tres són les novetats pel proper curs, adreçat a educació infantil i primer cicle de primària proposem “El floquet de Cotó…” on els nens i nenes, després de passejar-se per l’antiga fàbrica, es transformaran en treballadors per aprendre jugant l’origen de les fibres naturals, la seva textura i la seva olor.

En l’àmbit de l’educació secundària i batxillerat dues són les propostes, a l’entorn de l’exposició inaugurada ara fa un any de la Societat Industrial. 1845-1935. La primera d’elles porta per nom “Una majoria invisible. Les dones a la fàbrica”. En el procés d’industrialització tèxtil les dones van tenir un paper destacat. Elles van ser la mà d’obra principal de les fàbriques tèxtils catalanes i del Ter. Malgrat ser majoria, el treball femení ha restat invisible per a la nostra societat. El taller té l’objectiu de fer reflexionar als alumnes sobre les seves condicions laborals i de vida. Què suposà per a les dones entrar a treballar a la fàbrica…? Perquè han estat oblidades?.

La segona proposta, “La Societat Industrial” es tracta d’una visita guiada donant una nova visió sobre la dicotomia entre les classes socials de l’època, les seves relacions, la presa de consciència de classe, el paper de les dones i tots els aspectes relacionats amb el nou teixit social que implica la industrialització. Aquesta visita també s’oferirà a qualsevol grup interessat en la temàtica.

Aquests nous tallers neixen amb la voluntat de continuar ampliant una oferta educativa formada per tallers, visites i sortides que permeten conèixer, interpretar i gaudir el riu Ter en totes les seves dimensions: com a motor energètic d’un dels processos d’industrialització més significatius i originals de Catalunya i com a ecosistema que hem d’aprendre a tractar amb criteris de sostenibilitat.

Al web: http://www.mitmanlleu.org/?c=86 hi trobareu detallada tota la nostra oferta educativa, per a més informació i reserves només cal que us poseu en contacte amb nosaltres a través del telèfon 93 851 51 76 o bé del correu electrònic mit@mitmanlleu.org.”

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 58 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't