EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Espai Rusiñol de Manlleu es converteix tres dies en ‘El piset’

Xavier Boada, Jordi Arqués, Marta Parramon i Joan Roura posen en escena l’obra. Es va estrenar aquest divendres i ofereix les tres últimes representacions aquest dissabte i diumenge, aquest últim dia amb doble funció.

El 9 Nou
16/08/2014

L’escenari de l’Espai Rusiñol, del Teatre Centre de Manlleu, es converteix durant tres dies en un pis pastera on hi conviuen un immigrant africà, una jove actriu i un home que no accepta la seva condició sexual.

Ells són els tres protagonistes d’El piset, l’obra que aquest cap de setmana –coincidint amb la festa major– representarà la Companyia Toquemetoda.

Sota aquest nom s’hi amaguen els actors Xavier Boada, Marta Parramon i Jordi Arqués, sota la direcció de Joan Roura, que per tercer any consecutiu inverteixen part de les seves vacances professionals en una proposta teatral única, que només s’haurà pogut veure en quatre representacions úniques, divendres i dissabte a 2/4 de 10 del vespre i diumenge a les 7 de la tarda i a 2/4 de4 10 del vespre. Aquesta última s’hi ha afegit a última hora davant la bona resposta del públic.

El piset és un espectacle de creació col·lectiva, que es va començar a gestar “fa un mes i mig, en un full en blanc”, explica Joan Roura, autor també de la dramatúrgia.

La intenció de la companyia era plantejar una obra típica de festa major, “per fer-ho passar bé”, però sense voler hi va entrar un missatge més compromès. Roura diu que El piset “és una comèdia però amb un rerefons social, una mica més dramàtic”.

En el pis conviuen tres persones de diferents procedències, “dissonants, que no haurien coincidit si no fos per la precarietat”, diu l’actor Xavier Boada. L’únic ingrés que hi entra és la pensió de 400 euros de la propietària, la tieta del personatge que encarna Jordi Arqués.

Ell ha acollit al pis l’actriu que encarna Marta Parramon, una jove que busca la seva oportunitat en els càstings, i l’africà interpretat per Boada, que vol ser cantant crooner després d’haver arribat a Europa superant mil penalitats.

Tots intenten sobreviure, “i munten coses que no sempre funcionen”, explica l’actor manlleuenc. Malgrat aquest retrat de la precarietat que s’intueix, el text no perd en cap moment el punt d’humor: “No hi ha subtileses, tot és dibuixat amb pinzell gros… farà pensar una mica però la gent riurà molt”, aclareix Roura.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't