EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’‘estrella’ del Majestic

Nandu Jubany ‘desembarca’ a Barcelona; el seu equip portarà el restaurant Petit Comitè, del grup hoteler Majestic.

El 9 Nou
19/02/2014

La cuina de Nandu Jubany desembarca definitivament a Barcelona de la mà del Petit Comitè. És la renovada aposta per l’alta gastronomia que fa l’històric grup hoteler Majestic, en aquesta ocasió amb l’objectiu de convertir aquest restaurant en un local de referència de la cuina tradicional catalana a la ciutat comtal; i amb el xef osonenc com a bandera i emblema.

De fet, ja fa més d’un any i mig que Nandu Jubany col·labora amb el Majestic Hotel & Spa Barcelona com a assessor gastronòmic. La família Soldevila Casals, que presideix aquesta empresa hotelera centenària, va confiar al xef de Can Jubany de Calldetenes –amb una estrella Michelin des de 1998– la batuta dels fogons del grup amb el propòsit de consolidar-lo com un dels referents gastronòmics de la ciutat. L’assessorament va començar amb la reconversió dels esmorzars del Drolma, passant per les terrasses (La Dolce Vita) i el mateix bar del Majestic. La col·laboració s’ha completat ara amb la cirereta del projecte, la remodelació del restaurant Petit Comitè. En aquest cas, l’equip de Jubany agafa directament les regnes del dia a dia de l’establiment.

“Nandu Jubany és l’ambaixador per antonomàsia de la cuina catalana posada al dia, entesa com a respecte als productes i a les seves qualitats culinàries”, expressava Gemma Ravasi, directora d’Operacions del grup Majestic, durant la inauguració del local, situat al cèntric passatge de la Concepció –entre la rambla de Catalunya i el passeig de Gràcia–. “Estem molt il·lusionats de poder comptar amb ell”, insistia Ravasi en nom de la família Soldevila Casals, que anteriorment havia confiat els fogons del grup a un altre xef de renom, Fermí Puig, llavors amb el Drolma.

Com ja ha fet aquests últims mesos, Jubany baixarà a Barcelona un cop per setmana per supervisar personalment els diferents actius gastronòmics del Majestic, entre els quals el Petit Comitè. Les regnes del dia a dia del restaurant les portarà, com a cap de cuina, Franc Jiménez, un dels seus homes de confiança. “Hi tenim un equip de gent molt ben parida”, deixava anar dimarts, amb l’habitual cordialitat. El restaurant, decorat amb elegància i calidesa per l’estudi Laranja Design, té capacitat per a 68 persones i obrirà durant tot l’any. El preu mitjà del menú serà de 55 euros. La cuina, 100% Jubany.

“Una màquina de fer feina”. És com Carme Ruscalleda, col·lega de professió i amiga personal, descrivia la figura de Nandu Jubany. La reconeguda xef de Sant Pol de Mar va ser una de les moltes cares conegudes que dimarts van passar per la inauguració del Petit Comitè. Una inauguració que, en realitat, van ser tres: al migdia, per a la premsa especialitzada; al vespre, per als companys de professió, i a la nit, per als clients i amics del grup Majestic.
I enmig de tots plegats, l’habitual hiperactivitat de Nandu Jubany, que, fent gala del seu do de gents innat, va exercir com el millor dels amfitrions; tan aviat recollia els abrics dels convidats com els servia una copa o acabava de donar les últimes instruccions als cuiners. Un nervi.

De dins de la cuina del Petit Comitè van començar a sortir-ne torradetes de tòfona d’Osona, sobrassada de Cal Rovira amb mel, carxofes a la brasa amb picada d’ametlla, canelons tofonats o pularda rostida. Plats típicament jubaniants, ben propis de terra endins, amb alguna de concessió al marc de la ciutat comtal, com l’ensaladilla de gambes de la Barceloneta o gambeta de la Barceloneta amb maionesa. El secret de tot plegat, “tenir feina, ganes de fer-la i posar-hi il·lusió; i en Nandu ho té tot”, resumia la mateixa Ruscalleda.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't