El manifest del porc, una iniciativa nascuda l’any passat, tindrà més volada i se celebrarà a les escales de la plaça. Aquí es reconeixerà dos artistes, un de consolidat, el gastrònom Pep Palau, i un d’emergent, el fotògraf Xevi Vilaregut, que ha fet el nou got de la mostra. Acte seguit, a l’Aula del Gust, ubicada a l’Espai Express, s’hi farà el primer sopar de la fira amb la cuina de quatre restaurants de Manlleu, Cau Faluga, Sambucus, Torres Petit i el Morter, i la música de Músic Dessert.
En aquesta edició desapareixeran les atraccions del passeig del Ter. Per contra s’impulsen activitats familiars més constructives. L’espai del porc amb la matança, l’elaboració d’embotits i la rostida de quatre porcs tornarà a ser el centre neuràlgic de la festa. Aquí, la cuinera Ada Parellada hi farà un taller de cuina infantil dissabte al matí. És una de les activitats de la tercera edició del Dia Cuina, la jornada que la revista Cuina organitza. Es farà el ja tradicional concurs de bloggers de cuina que inclourà una visita i tast al Cau Faluga i un taller a càrrec del cuiner Manel Guirado al mercat municipal. També organitzen el primer concurs de cervesa casolana o un maridatge entre embotits i caves de celllers petits.
La fira, que comptarà amb una xifra rècord d’expositors, 53, es complementa als concerts del combos de l’escola de música de Manlleu i Ngai Ngai, divendres, recuperant el concert que havien de fer per la festa major, i Germà Negre, dissabte.
{{ comment.text }}