Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Mercat del Ram amenaçat per la pluja

Mantenint-se com a fira ramadera i agrícola per excel·lència i com passa cada any o cada legislatura, hi ha algunes […]

  • El 9 Nou
  • 19/03/2016 | 10:54
  • 0

Mantenint-se com a fira ramadera i agrícola per excel·lència i com passa cada any o cada legislatura, hi ha algunes novetats que el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, va definir en la roda de premsa de presentació com a “impuls al sector agroalimentari”. Després del pregó del Mercat, dijous, el gruix començarà divendres amb totes les mostres comercials funcionant. Entre les més de cent activitats que hi haurà, n’hi ha que es repeteixen d’anys anteriors, algunes han desaparegut, d’altres es transformen i algunes es fan de nou.

Entre les que es transformen hi ha l’espai “Compra a pagès”, que feia tres anys que s’havia encetat al carrer Manlleu. El 2014 va anar prop del recinte firal i el 2015 al Passeig, i semblava que amb 45 expositors sortia reforçada. Aquest 2016, però, ja no es dirà igual i es transforma en un espai que també estarà al Passeig i que porta per nom “Terra i cuina”. Així, no només hi haurà productors sinó que aquests cuinaran tapes amb els productes que ofereixen. Hi haurà també, tal com s’ha explicat, una quarantena de productors que tenen el segell de venda de proximitat o el carnet d’artesà.

Una de les novetats d’aquest espai és la implicació del servei Crealiment, engegat fa un any per l’Agència Econòmica Creacció i que té com a objectiu, segons va explicar Josep Tarradellas, “orientar les empreses agroalimentàries per fomentar la innovació”. Així, Crealiment farà un informe sobre aquest espai després d’avaluar-lo que podran tenir les empreses i veure en què poden millorar. Una de les accions és distribuir vuit persones, la figura del mister shopper, que, d’incògnit, “comprarà i avaluarà tant el producte com el servei”. També hi haurà una valoració de les tapes que es cuinin. Al costat d’aquest espai, hi haurà un espai reservat a la gastronomia coordinat pel cuiner David Sanglas.

El recinte firal, per la seva banda, acollirà l’espai “La casa de pagès, origen dels aliments”, on es podrà veure tot el procés del gra, del porc i de la vaca. L’espai està organitzat per les empreses Gepork, Cooperativa La Plana i Natrus i l’Ecomuseu del Blat i s’ha pensat per ser un espai “nou, que aproximi el sector agrícola i ramader de forma més didàctica i participativa”, segons va explicar Sandra Jordà, de Gepork. En un primer espai hi haurà una exposició d’animals “amb interactuació per part dels visitants, amb un tipus de corral més assequible perquè els nens, especialment, s’hi puguin acostar”. En un altre hi haurà una exposició de com funciona cada una de les quatre empreses que ho organitzen. En una tercera, els nens podran trobar un espai per dibuixar o amb puzles, en el qual col·labora Abacus i el Mas Casablanca. Finalment, hi haurà quatre tallers –sobre el conreu del blat, la producció de la farina, l’alimentació del porc i què es menja per consum humà dels animals– per a nens de 5 a 12 anys que es faran dissabte i diumenge en diferents horaris.

Pel que fa al sector eqüestre, situat a la zona esportiva, es mantenen les exhibicions de diverses modalitats amb la participació d’una vintena d’hípiques de la comarca. La novetat, aquest any, és un raid que es farà dissabte (de 60 i 90 quilòmetres) i diumenge (de 40 quilòmetres). Era la disciplina que faltava, segons va explicar la coordinadora de l’activitat, Bettina Bohm.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.