Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Nandu Jubany impartirà dilluns una conferència a la Universitat de Harvard

Jubany pronunciarà una conferència titulada ‘Concept of Stabilizing Oil & Water’ centrada en el concepte d’estabilitat o equilibri entre oli i aigua, i en la importància de la temperatura en aquests processos.

  • El 9 Nou
  • 14/10/2010 | 12:42
  • 0

NOTA DE PREMSA

“Nandu Jubany imparteix aquest dilluns una conferència a Harvard

L’acte s’inclou dins el cicle organitzat per la Fundació Alícia i la universitat

El cuiner osonenc Nandu Jubany impartirà aquest dilluns una conferència a la universitat nord-americana de Harvard, a Boston, en el marc del cicle ‘Ciència i Cuina: de l’alta cuina a la matèria condensada tova’. El cicle l’organitza aquesta universitat en col·laboració amb la Fundació Alícia, presidida per Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster, que assessora en temes de salut.

Jubany pronunciarà una conferència titulada ‘Concept of Stabilizing Oil & Water’ centrada en el concepte d’estabilitat o equilibri entre oli i aigua, i en la importància de la temperatura en aquests processos. Entre les demostracions que farà en directe o a través de l’enregistrament, hi haurà emulsions en fred, com l’allioli o la maionesa, i emulsions en calent, siguin d’agitació forta o feble, com per exemple el pil pil. També hi tindran un paper important les vinagretes. L’objectiu del xef serà demostrar com cal tenir en compte una sèrie de factors com el temps, la velocitat o la temperatura per assolir amb èxit aquests processos culinaris.

La conferència es combinarà amb les explicacions teòriques de dos professors de física de la universitat, Dave Weitz i Michael Brenner, que explicaran els canvis físics que tenen lloc durant el procés d’elaboració de les emulsions.

La conferència de dilluns és oberta a la comunitat universitària de Harvard i al públic en general. Es preveu una assistència de més de 600 persones.

Dimarts 19, Nandu Jubany impartirà de nou una conferència en exclusiva per als alumnes matriculats al programa Ciència i Cuina de la universitat i posteriorment, dirigirà un taller als laboratoris on podrà interactuar amb els alumnes del curs.

“Em fa moltíssima il·lusió poder fer una classe a Harvard. Puc demanar més? Acabo d’obrir el restaurant dels meus somnis, vaig a Harvard a impartir una classe i a la tornada celebrarem els 15 anys de Can Jubany. Podria semblar extenuant, però a mi em dóna més energia per treballar pels qui han fet que tot això sigui possible, els que gaudeixen amb la cuina que faig”, afirma Jubany.

Al cicle, que va obrir Ferran Adrià, hi han participat cuiners com Carles Tejedor, Joan Roca, Enric Rovira i Carme Ruscalleda, així com cuiners de l’àmbit nord-americà com Hill Yosses (pastisser de la Casa Blanca), Gran Achatz, Wylie Dufresne, Dan Barber o l’espanyol resident als Estats Units José Andrés, entre d’altres.

La conferència de Nandu Jubany es podrà seguir en directe a través del web de Harvard el dilluns 18 a les 13.00h, hora d’aquí, a: http://seas.harvard.edu/cooking

La informació de la visita a Harvard es podrà seguir a través del web de Jubany: www.canjubany.com així com del bloc del cuiner: www.nandujubany.com”

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.