EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Obre la Fira d’Antiguitats de Vic, amb el ‘vintage’ com a protagonista

Els divuit anys és una edat especial; és aquell moment en què una persona es fa gran, entra en una […]


El 9 Nou
21/08/2009

Els divuit anys és una edat especial; és aquell moment en què una persona es fa gran, entra en una de les millors etapes de la seva vida. Precisament això és el que li passa a la Fira d’antiguitats de Vic (FAV), arriba a la majoria d’edat consolidant-se en el tercer lloc quant a visitants i nombre de vendes a tot l’Estat espanyol en fires d’antiguitats, segons l’Associació Espanyola de Fires. “Hem aconseguit ser un acte firal de referència tant en l’àmbit català com estatal; això s’ha aconseguit gràcies a molts anys d’exigència. No prioritzem la quantitat, sinó la qualitat” explicava Josep Burgaya, president d’Impevic en la roda de premsa de presentació.

Burgaya va remarcar que aquest “no és el millor any per a les antiguitats, ja que són un bé prescindible”, però tot i això, “hem d’estar satisfets i segurs que la FAV tirarà endavant malgrat la crisi econòmica, perquè els expositors de referència en el sector segueixen apostant per Vic”. En la mateixa tònica, Josep Maria Camps, de Llobregat Lúdics, empresa responsable de l’organització de la FAV, qualificava aquesta edició “d’any amb connotacions especials, però mantenint el nivell i la diversitat d’expositors” Camps també va ressaltar el gran impacte econòmic que representa la fira d’antiguitats ja que gran part dels visitants provenen de fora de la comarca.

Sobre aquesta edició, Camps va explicar que el vintage hi tindrà un paper molt destacat. La moda vintage és un estil de decoració amb molt d’èxit avui en dia, i que consisteix a introduir peces usades o antigues en entorns minimalistes o molt moderns. “Un clar exemple de vintage és la imatge publicitària de la FAV d’aquest any, on podem apreciar “la modernitat d’una tipografia molt actual, sobre un fons que recorda els empaperats clàssics” explicava Camps.

La 18a edició de la fira d’antiguitats de Vic començarà aquest dissabte i acabarà el diumenge 30 d’agost. L’horari de visita al recinte firal El Sucre serà de les 11 del matí a les 9 del vespre, i l’entrada costarà cinc euros, a excepció del dijous, que serà a meitat de preu. En aquests vuit dies d’activitat firal uns seixanta nou expositors provinents de tot Catalunya i la resta de l’Estat espanyol seran presents a Vic, aportant un total de 38.000 peces corresponents a antiguitats, brocanteria, llibres o numismàtica. Des de l’organització, esperen que aquesta sigui una bona edició pel que fa a vendes, ja que tal com explicava Josep Maria Camps, “la deflació també ha afectat les antiguitats; és un bon any per comprar”.

Paral·lelament a la fira d’antiguitats, també s’organitzarà un taller per als més petits, relacionat amb la pell. La canalla podrà construir una màscara, i decorar-la amb trossos de pell provinents de vaca, xai o porc. Aquest taller es farà cada dia de les 5 de la tarda a les 8 del vespre. També cal destacar que tots els assistents a la fira podran participar en el sorteig d’un viatge a una ciutat on l’art de la pell hi és molt present, Marràqueix.

L’exposició “Vic va de pell” es podrà veure al recinte firal del Sucre durant tots els dies de la fira d’antiguitats. Segons Emili Bayón, director del Museu de l’Art de la Pell (MAP), “a l’exposició hi haurà objectes de pell, des de maquinària tèxtil fins a objectes quotidians o festius”. Aquesta mostra de nou peces fins ara mai exposades, sorgeix de la intenció del MAP de col·laborar amb la ciutat. Durant la roda de premsa de presentació, Bayón va explicar que la intenció del museu és “contextualitzar la història de Vic a través de l’art de la pell, amb l’objectiu, d’algun dia crear un museu de la ciutat”. Els objectes exposats provenen del fons del MAP. / GUILLEM FREIXA

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 88 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't