Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Osona Cuina tanca a l’Aloha un any de recorregut per les millors cuines de la comarca

Ho fa amb les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs que organitza el restaurant tonenc.

  • El 9 Nou
  • 09/11/2011 | 13:55

El viatge culinari que, a través de la campanya “Temporada Osona Cuina”, ha permès recórrer pels fogons dels restaurants d’aquest col·lectiu fa aquest mes de novembre la seva última parada. Però no ho farà amb unes postres, com correspondria al final d’un àpat, sinó amb les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs que ha programat l’Hotel i Restaurant Aloha de Tona. Es tancarà així un any en què Osona Cuina ha reduït sensiblement la seva presència de portes enfora.

“Els arrossos tenen molt èxit entre la nostra clientela. Fa anys que en cuinem, de totes les especialitats, en funció de la temporada”, explica Josep Bou, cuiner i propietari de l’Aloha. “Nosaltres recomanarem uns arrossos cada dia, però els clients podran optar per fer la carta normal”, concreta Bou. Les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs funcionaran durant els dinars dels migdies, però també se serviran per sopar “previ encàrrec”.

Un arròs de bona qualitat, fer el sofregit el mateix dia i, un cop a l’olla, “que bulli molt ràpid”. Són els secrets de base per servir un bon arròs, segons explica Josep Bou, que durant aquests anys ha fonamentat els fogons del restaurant “en la bona cuina de sempre”. Canelons, peus de porc, tronc de lluç o el filet amb llenegues continuen essent plats marca de la casa.

La campanya conclou aquest novembre lleugerament escapçada. A l’agost havia d’agafar el relleu el Restaurant La Ferreria, de Tona, però no els va ser possible; i aquest novembre tocava el Restaurant Lluçanès, a Barcelona, però aquest mateix estiu el cuiner de Prats Àngel Pascual va donar per tancada la seva etapa en aquest local barceloní.

Per primera vegada, amb la “Temporada Osona Cuina”, aquest reconegut col·lectiu ha volgut mirar de portes endins per mostrar la feina que fa cada un dels restaurants que en formen part. Això coincideix, de fet, amb uns mesos en què la seva projecció exterior ha quedat un pèl hivernada. Osona Cuina va néixer fa 13 anys, el 1998, i fins ara ha esdevingut un dels bucs insígnia de la gastronomia de la comarca.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.