Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

‘Panettone’ a l’osonenca

El flequer de Torelló Miquel Saborit estrena, amb aquest producte, el projecte Sabors.

  • El 9 Nou
  • 27/03/2013 | 19:45
  • 0

Fer un bon panettone, una mena de brioix exquisit d’origen italià, pot ser tot un repte per a qualsevol forner. Si es vol elaborar, a més, a partir de massa mare natural, el repte es multiplica. Això, precisament, és el que ha aconseguit el flequer i pastisser de Torelló Miquel Saborit, responsable dels establiments Meskpà, que amb aquest producte enceta el projecte Sabors, una línia de creacions personals d’autèntica pastisseria delicatessen. Un camí a la recerca de l’excel·lència.

“Feia tres anys que anava al darrere d’aquest producte; era una de les meves grans il·lusions com a pastisser”, assegura Miquel Saborit, que per Nadal va poder presentar el seu primer Panettone de Sabors. I no un, sinó cinc varietats: quatre panettones (el de panses i fruita; el de panses, fruita i ametlla; el de xocolata i pera, i el de cirera negra i festucs) i un pandoro (de mel). Cada un d’ells, d’1,1 quilos. “Molts altres pastissers s’atreveixen a fer panettones, però que el facin amb llevat natural no en conec cap més a Catalunya”, apunta Saborit, que recorda que cap dels ingredients que utilitza contenen cap mena d’additius, i tots són “de primera qualitat”. L’objectiu, assolir un producte “purista al 100%”. A partir d’aquesta base natural, toca elaborar-lo. “No és fàcil”, insisteix Saborit, que recorda, per exemple, que rere la massa mare hi ha un procés de fermentació que es pot allargar més d’un any, i un cop amb el llevat a punt “tardem tres dies a tenir el producte acabat”, detalla.

Part de la primera fornada que va elaborar per Nadal es va vendre, via internet, arreu de l’Estat. Això li fa pensar que, tot i els temps que corren, productes com aquest poden tenir el seu públic. “Si la gent que ho coneix i ho valora importa panettones d’Itàlia…”, deixa anar. En qualsevol cas, a banda de la resposta comercial que acabi tenint, “el gran repte ja era arribar fins aquí”, diu. I és que Saborit admet que rere la iniciativa hi ha quelcom de “sentimental”.

Amb més de 20 anys d’experiència, tot i tenir-ne 35, Saborit ha volgut aprofitar les possibilitats que li donen les modernes instal·lacions de Meskpà, a Torelló, per “anar una mica més enllà” i deixar anar la seva creativitat. L’embolcall amb què es presenten els seus panettone, que inclou foto i firma seva, juguen amb aquesta voluntat de potenciar el concepte de producte d’autor. En aquests moments ja treballa en una segona proposta del projecte Sabors; per ara no n’avança cap pista.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.